Ваљево ускоро добија аутопут до Коридора 11 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Ваљево ускоро добија аутопут до Коридора 11
Trenutno na sajtu: 461       |       Podeli:
20.04.2018 | 0 коментар(а)



Ваљево - Влада је донела одлуку да гради брзу саобраћајницу са четири траке од Ваљева до аутопута

на Коридору 11, а радови би могли да почну већ 2019. године, најавила је данас министарка грађевинарства, саобраћаја инфраструктуре Зорана Михајловић.

Она је током посете деонице Иверак-Лајковац на путу Лозница-Ваљево-Лазаревац, рекла да влада већ неколико месеци ради на томе да се направи брза саобраћајница које је важна за цео тај округ. Брза саобраћајница ће омогућити да се од Ваљева до Београда стигне за 45 минута.

"Разговарамо у влади о томе, а причали смо и са председником Србије Александром Вучићем", рекла је Михајловић додајући да ће се сигурно правити та брза саобраћајница.

Она је истакла да је донета одлука да се прави брза саобраћајница и замолила Саобраћајни институт ЦИП, који прави генерали пројекат који је већ прошао и ревизију, да настави даље да ради пројектно техничку документацију. Како каже, новца за документацију има и она ће бити готова до краја године.

,,У току ове године видећемо како ћемо финансирати изградњу те саобраћајнице и процењује се да ће коштати између 50 и 60 милиона евра. Мислим да постоји могућност да је финансирамо из буџета, али и друге могућности. У 2019. имаћемо одређено на који начин финансирамо изградњу саобраћајнице и ако почнемо да је градимо 2019. биће завршена за две и по до највише три године", додала је.

Та саобраћајница је важна за повезивање са Београдом и прикључење на аутопут, али и за цео округ и привлачење нових инвестиција, нагласила је Михајловић.

Генерални директор ЦИП-а Милутин Игњатовић је рекао да ће саобраћајница бити дуга 17 километара. Град Ваљево се на Коридор 11 прикључује преко саобраћајнице-државног пута 1 Б реда Лозница-Ваљево-Ћелије. Део саобраћајнице до насеља Иверак у стандарду блиском европским стандардима, са четири саобраћајне траке. Деоница пута од Иверка до Непричаве у дужини од 16.6 км, је у веома лошем стању.

Овај пут, на правцу од Ваљева до Лајковца, пролази кроз великих број насељених места и проблематичан је и са становишта безбедности и протока саобраћаја.

Генерални пројекат и претходну студију оправданости урадио је ЦИП 2012. године. Генерални пројекат предвидео је измештање државног пута 1Б реда бр. 27, Лозница-Ваљево-Лазаревац, у дужини од око 17 км, где би се изградио пут са 4 траке, за брзину од 100 км/х. Предложена је траса која иде десном страном постојећег пута, пруге и реке Колубаре (од Ваљева ка Лајковцу).

Пут са четири траке би се прикључивао на Коридор 11 код Лајковца (петље Лајковац). Такође је пројектовано 2.8 км девијација локалних путева, које би се уливале у нову саобраћајницу. Цена израде комплетне пројектно-техничке документације 251,7 милиона евра без ПДВ-а.

Градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић је рекао да је то дугогодишњи сан Ваљеваца да добију добру везу са Београдом и да би онда до главном града могли да стигну за 45 минута.

Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.111.962 посета
Тренутно на сајту: 461 посетилац(a)