Михајловић: Градња ауто-пута Пожега-Котроман креће 2021. 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Михајловић: Градња ауто-пута Пожега-Котроман креће 2021.
Trenutno na sajtu: 340       |       Podeli:
23.02.2020 | 0 коментар(а)



Пројектна документација за градњу другог правца аутопута од Београда до Сарајева, Пожега - Котроман, биће завршена ове
Потпредседница владе и министарка грађевине Зорана Михајловић, Фото: ГЗС

године, а радови би могли да почне 2021. године, најавила је  потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Она је након састанка са министром за транспорт и комуникације БиХ Војином Митровићем, у Влади Србије, пренела новинарима да је састанак био врло успешан и да је договорено да се већ наредне седмице формира оперативни тим који ће се бавити реализацијом заједничких пројеката. Казала је да је изабран извођач радова за заједнички гранични прелаз на мосту измедју Љубовије и Братунца и да би његова градња могла да буде завршена већ до краја ове године или почетком 2021.

Министарка је рекла да је са колегом Митровићем разговарала о већ изграђеном мосту на Дрини између Љубовије и Братунца, који ће бити функционалан када буде изграђен заједнички гранични прелаз на страни Републике Српске.

"Разговарали смо и о реконструкцији још 11 мостова и верујем да ћемо врло брзо потписати споразум о тој реконструкцији. Влада Србије обезбедила је буџет за шест мостова које ћемо заједнички реконструисати", навела је Михајловић.

Министарка је подсетила да су започети радови на изградњи аутопута од Београда до Сарајева на правцу Кузмин - Сремска Рача и додала да се радови одвијају договореном динамиком.

"Разговарали смо о железничкој вези између Београда и Сарајева, што је за нас такође значајно", казала је министарка и подсетила да је председник Србије Александар Вучић о томе говорио још пре две године. Каже да је данас на састанку било речи о потенцијалним правцима и вредности инвестиције.

Министар Митровић је рекао да је дошао као министар у прву званичну посету Србији и захвалио председнику Вучићу и Влади Србије на помоћи Републици Српској и БиХ у претходном периоду. Додао је да је Србија помогла Републику Српску са скоро 30 милиона евра, што је врло важна помоћ.Митровић је рекао да је са министарком Михајловић разговарао и о унапређењу железничког саобраћаја.

"Надам се да ћемо имати изузетно добру сарадњу, због чега ћемо формирати оперативни тим који ће пратити ове активности. Даћемо пуну подршку планираним пројектима да се што пре заврше", закључио је Митровић.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.474.043 посета
Тренутно на сајту: 341 посетилац(a)