Наука и струка у функцији развоја пољопривреде 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Наука и струка у функцији развоја пољопривреде
Trenutno na sajtu: 602       |       Podeli:
30.01.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - На 52. Саветовању агронома и пољопривредника Србије, које се завршило

27. јануара на Златибору, поред презентовања најновијих достигнућа и будућих праваца у развоју пољопривреде код нас и у свету, представљене су иновације у оплемењивању и технологији гајења најзначајнијих ратарских, индустријских, крмних и повртарских биљака, заједно са алтернативним културама и органском производњом. Институт за ратарство и повртарство из Новог Сада на тај начин је спојио елементе науке и праксе, и створио нове шансе као одговор на свакодневне изазове у оквирима пољопривреде.

„Овде се одржавају предавања о земљишту, о семенима која су заступљена у новијем сортименту, као и о средствима за побољшање здравља биљака, побољшања здравља земљишта, природним препаратима уз што мање трошење хербицида, инсектицида, пестицида. Циљ је да се повећа здравље биљака, али да се повећају и приноси. То јест да се уз што јефтинију производњу створи што више производа, како би пољопривредници од свог рада могли што боље да живе“, рекао је мр организационих наука, Стеван Сремац.


мр Стеван Сремац, фото: Златибор прес

Посебна пажња посвећена је новом производу, под називом Алеокс агро, намењеном за стимулисање раста биљака, сачињен на потпуно природној основи.

„То је природни антиоксиданс који јача снагу биљака. Отпорнија је на болести као и температурне осцилације које су у последње време веома честе. Његови експерименти су вршени десет година. Прошле године смо постигли сјајне резултате, јер смо у пролеће имали огромне осцилације у температурама, као и велику сушу. Све културе које смо третирали овим препаратом показале су изузетне резултате. Чак и оне које су страдале у раној сетви и биле пред измрзавањем смо успели да подигнемо, и понеле су изванредан род“, додаје наш саговорник.

Овај производ, који се показао као веома успешан, ускоро ће се појавити у свим пољопривредним апотекама широм Србије.

 

Златибор прес / Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.408.443 посета
Тренутно на сајту: 603 посетилац(a)