За инфраструктуру 43 милиона динара 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
За инфраструктуру 43 милиона динара
Trenutno na sajtu: 353       |       Podeli:
19.07.2017 | 0 коментар(а)



Град Нови Пазар и општине Сјеница и Тутин од Министарства привреде Србије добиће око 43 милиона динара за израду

техничке документације и реализацију инфраструктурних пројеката. Реч је о пројекту "Градимо заједно".

Нови Пазар добија више од 28,3 милиона динара за поправку и уређење локалних путева и градских саобраћајница, а тутинској општини стиже 2,5 милиона динара за санацију топловодних инсталација у основној школи у селу Делимеђе. Министарство привреде за реализацију ових пројеката обезбеђује половину средстава, а друга половина је обавеза локалних самоуправа, које треба да плате и порез на додату вредност.

У оквиру овог програма, чији је циљ подстицање регионалног и локалног развоја, надлежно министарство је обезбедило око 8,6 милиона динара бесповратних средстава, за израду документације за реализацију пројеката комуналне инфраструктуре у Сјеници и Тутину. Тутинска општина добила је 5,1 милиона динара за израду документације за реконструкцију Пештерског водовода, дугог 84 километра и простире се од Коничких врела у тој општини до села на територији Сјенице. Ове две општине почеле су прву фази реконструкције водовода, а за посао вредан укупно 120 милиона динара обезбедиле су по 30 милиона, док ће преостали део стићи из државне касе.

Сјеничка општина из програма "Градимо заједно" добија и око 3,5 милиона динара за изградњу комуналне инфраструктуре у Ски-центру "Жаре". Осим ових средстава за изградњу комуналне инфраструктуре, Министарство трговине, туризма и телекомуникација обезбедило је 250.000 евра за модернизацију овог ски-центра. Тим средствима ће се градити још једна трафостаница, осветљење ски-стазе, уређење терена и опремање простора неопходних за организовање европских и светских првенстава у биатлону и спортском трчању.

Извор: Данас, С. Новосел




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.460.899 посета
Тренутно на сајту: 354 посетилац(a)