Чопор паса луталица направио масакр у селу код Пријепоља 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Чопор паса луталица направио масакр у селу код Пријепоља
Trenutno na sajtu: 328       |       Podeli:
01.11.2022 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Да су дивље звери веома гладне и никад ближе кућама потврђује још један пример.
Пси луталице преполовиле Милићево стадо, Фото: РИНА

Једини становник под Јадовником у селу Шћепаница, Милић Аврамовић проживео је бесану ноћ, када су пси луталице упали у његов тор и заклали чак 23 овце. Како и сам каже, ни сањао није да се тако нешто може десити.

„Усред ноћи упали су и кренули редом да нападају. Покушао сам са лампом да их уплашим и растерам али већ је било касно. Призор који који сам угледао тог јутра је језив. Откинути делови тела, прегрижени вратови и вимена натерали су ми сузе на очи и остаће ми заувек урезани у памћењу”, каже за РИНУ Милић.

Он додаје да је овце које су успеле да преживе овај маскр, покушао да лечи и сачува свако грло, али је било безуспешно.

Пси луталице преполовиле Милићево стадо, Фото: РИНА

„Мазао сам им ране јодом, међутим мрави су почели да их нагризају и ветеринари су ми рекли да позовем камион и да их уклоним што сам учинио. Док нису стигли сјатили су се и гавранови чак и белоглави супови који су јели лешеве. Права катастрофа”, истакао је Аврамовић.

Милић каже да му је овчарство једини извор прихода, јер захваљујући томе преживљава током зиме. Једина добра ствар у читавој овој ситуацији јесте што га комшије из суседних села нису оставиле на цедилу и притрчале су у помоћ.

Пси луталице преполовиле Милићево стадо, Фото: РИНА

„Ово је прејак ударац на мој кућни буџет. Преостаје ми само да сво ово домаћинство напустим и препустим дивљим зверима, а ја да уграду потражим себи нови живот, јер у овом селу некада је било осам домаћинстава, сада сам остао да се борим сам и будем препуштен на милост и немилост предаторима који круже овим простором”, закључио је он.

Оно што овог Пријепољца плаши јесте што тек иде зима а самим тим и животиње због глади крећу у поход, па се боји да ли ће његово стадо бити поново на удару.

 


ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIJEPOLJE PSI LUTALICE STADO OVCE SCEPANI JADOVNIK VUKOVI KUIRJACI PAS KUCE OVCAR COBANIN

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.379.206 посета
Тренутно на сајту: 327 посетилац(a)