Лазар Филиповић има велика очекивања следеће сезоне у којој ће учествовати на три Светска такмичења 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Лазар Филиповић има велика очекивања следеће сезоне у којој ће учествовати на три Светска такмичења
Trenutno na sajtu: 327       |       Podeli:
16.11.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - На недавно одржаном Светском првенству у паратриатлону Чачанин Лазар Филиповић

освојио је 4. место заједно са Страхињом Тракићем.

„Освојио сам 4. место, мало је фалило за треће 22 секунде, уз доста пехова које смо имали непредвиђених ситуација, које смо имали, можда су нас пореметиле,а ли ако узмемо у обзир да је светска конкуренција била највиша могућа, да је човек који је победио из Британије, двоструки светски првак, друго место је био момак који је био други на параолимпијским играма у Токију прошлогодишњи светски првак. Мени је ово прва трка после 20 месеци, недостајали су ми нормалан ток и учешће у читавом програму што се због повреде на крају није десило. ово првенство је било моја прва и последња трка у овој сезони и мислим да ми је фалило за толико и мало искуства, које сам током претходног периода изгубио и свакако ми је недостајало мало више тренинга”, казао је Лазар Филиповић за ПЗС.

Лазар не крије задовољство и срећу што се вратио, пре свага нормалног току живота увиду тренинга и такмичења, посебно јер добија попзитивне реакције са свих страна и у самој трци где му и такмичари простивници прилазе и честитају.
„Посебно ми је драго што имам конкуренцију, поново трку и заиста имам добар осећај за наредне сезоне, јер Страхиња је спреман, ја треба још дфа порадим на неким стварима и да се мало још опаравим од повреде и мислим да следеће године можемо да очекујемо много боље резултате”, појаснио је Лазар.

Лазар је истакао да је конкуренција изузетно јака, посебно, јер е учествовао момак који је четвороструки светски првак који је неприкосновен и у правом смислу речи у рангу светске класе.

„На пливању смо имали осмо време због прекида наше врпце, где смо морали да се ослањамо један на другог, где смо изгубиули доста неког времена, то је било значајно за треће место и ако погледамо и узмемо у обзир да на пример америчка посада, која је била трећа, непосредно пред саму трку били у аеро тунелу, то је прављење аеро динамике за оба такмичара. Страхињи и мени је требало мало уиграности, урадили смо перфектно трку, али просто због рутине и надокнађивања ситних секунди које су ипак на крају утицале на целокуипни пласман, бићемо мало озбиљнији за наредни период”, рекао је он.

Оно што очекује Лазара у наредном периоду, тј. следеће сезоне, су три велика такмичења.

„Биће три велике трке у мају, у августу у Енглеској и у Абу Дабију негде у ово доба године која ће бити бодована као светско првенство, имаћемо у међувремену Европско првенство, али се још увек не зна датум, ни локација. А да би се та наша синхронизација, континуитет тркања одржали, било би добтро да урадимо још две до три трке Светског купа. Велику захвалност дугујем параолимпијском Комитету, који нам је за ову годину помогао, тиме што нам је купио тандем бицикл који је прављен по нашим мерама, направили смо велики помак”, закључио је Лазар Филиповић за ПЗС.

ГЗС/ПЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacanin lazar filipovic prvenstvo strahinja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.262.029 посета
Тренутно на сајту: 327 посетилац(a)