Чачак домаћин 61. трке „Кроз Србију” 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Чачак домаћин 61. трке „Кроз Србију”
Trenutno na sajtu: 318       |       Podeli:
08.09.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Чачак је домаћин последње етапе 61. бициклистичке трке „Кроз Србију”

и караван ће у завршници ове дуговеке приредбе приспети на чачанске улице у недељу 12. септембра.

Овогодишња Међународна бициклистичка трка „Кроз Србију" стартоваће у четвртак из Пожаревца и на њој ће учествовати 22 екипе са 132 возача.

Свечано отварање 61. трке „Кроз Србију” је у Пожаревцу у среду, 8. септембра, а дан касније караван ће кренути у прву од четири етапе укупне дужине 601,4 километра, саопштио је Бициклистички савез Србије.

Градови домаћини су Пожаревац, Чачак (где је и циљ овогодишње трке), Мионица и Пријепоље.

Караван Трке ће уочи прве етапе преноћити у Виминацијуму, а старт последње етапе кренуће испред манастира Милешева, наводи се у саопштењу.

Прва етапа возиће се у четвртак, 9. септембра, из Пожаревца па све до Мионице у дужини од 153 километра.

Друга етапа на овогодишњој Трци биће вожена у петак, 10. септембра, из Мионице па све до Чачка, града који је после читаве деценије поново на рути Трке кроз Србију. Друга етапа биће дуга 147 километара и биће најкраћа на трци.

Трећа етапа возиће се у субоtу, 11. септембра из Чачка све до Пријепоља, града који ће први пут у историји бити домаћин етапе на Трци кроз Србију. Етапа ће бити дуга 156 километара.

Током последњег, четвртог такмичарског дана, биће вожена и најдужа етапа на Tрци чак 164 километра, а возиће се из Милешеве па све до Чачка, који ће и тreћи пут на овогодишњој трци дочекати бициклисте, овога пута на циљу целокупне трке.

На овогодишњој трци кроз Србију наступиће 22 екипе, а у каравану ће бити 132 бициклиста.

Поред националних тимова Србије, Турске, Бугарске, Северне Македоније и Босне и Херцеговине, међу фаворитима ће бити и тимови из Француске, Словеније, Пољске, Kанаде, САД и Белорусије.

ГЗС/РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.478.736 посета
Тренутно на сајту: 319 посетилац(a)