Волонтери Канцеларије за младе апелују на имунизацију 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Волонтери Канцеларије за младе апелују на имунизацију
Trenutno na sajtu: 436       |       Podeli:
02.06.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - На значају имунизације младих у Чачку и борби против ковида,



интезивно ради Канцеларија за младе и и Ученички парламент Гимназије. Заједничким деловањем апелују на представнике млађе популације, како бии проширили свест и схватили колико је неопхподно вакцинисање.

За постизање колективног имунитета неопходно је да се вакцинише што већи проценат популације, а колико су млади свесни значаја имунизације , најбоље потврђују они који су већ имали то искуство.

Ивана Тутуновић, 20-огодишпња студенткиња Факултет ликовне уемтности имала је предсрасуде у вези са вакцинисањем.Међутим, захваљујујћи интезивним активностима Канцеларије за младе , убрзо је променила мишљење.
„Променила сам мишљење првенствено што су и неки људи из Канцеларије за младе вакцинисали и самим тим што су и многи у мојој околини примили вакцину и онда сам и ј арешила, да то не само испоштујем, већ и да помогнем да се створи колективни имунитет”, каже Ивана Тутуновић.

„Главни подстрек да се вакцинишем је повратак нормалном животу, пошто смо ми матуранти изгуибили екскурзију у Италији, изгубили смо и прославе османаестих рођендана јер смо имали забрафну окуипљања.Изгубилоисмо много тога што је требало да остабне у нашем сећању”, прича волонтер Канцелариеј за младе, Анђела Јокнић.

Канцеларија за младе у Чачку указује на све бенефите које доноси имунизација млађе популације.

Више од годину дана здравствени радници су у првим борбеним редовиома, а сада млади имају пресудну улогу.

„Пре свега, млади љкуди, вакцинацијом штите не само себе већч и своје укућане, пријатеље, другаре на послу и целу заједницу. Важно ј ерећи и да смо ми лекари вакцинисали своју децу”, каже др Аксентије Тошић, в.д. директора Завода за јавно здравље Чачак.

Струка каже да је ово последњи ударац корони, али велика је улога младих у глобалној акцији да победимо заједно и вратимо загрљај.
ГЗС

Опширније у емисији Пулс Србије, Тв Курир:

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Kancelarija maldi Cacak apel imunizacija bitno vakcinisanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.114.597 посета
Тренутно на сајту: 437 посетилац(a)