Ружић: Опаметимо се да бисмо задржали децу у клупама 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Ружић: Опаметимо се да бисмо задржали децу у клупама
Trenutno na sajtu: 721       |       Podeli:
18.09.2021 | 0 коментар(а)



Потпредседник Владе и министра просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић апеловао је данас на грађане да послушају лекаре њихов

савет да је вакцинација једини начин да задржимо децу у клупама.
"Апелујем на грађане, а и о томе говорим на Кризном штабу, да схвате да као што послушамо лекара за антибиотик, лек за притисак и друго, исто тако послушамо лекаре да је вакцинација једини спас, једини начин да поново будемо онај срчан народ, да радимо све као и пре, па и да задржимо децу у клупама", истакао је Ружић.
Он је указао да дан није прошао да људи из његовог Министарства са здравственом струком не дискутују шта све могу да учине да ученици буду у својим клупама здрави и безбедни, наводи се у саопштењу.

"Као први чувар образовног система, нећу да дозволим никада да деца буду угрожена и зато и имамо све више школа које прелазе на онлајн. Али докле год поједини иду на весеља, скупове и невакцинисани игноришу све што се прича и свесно шире заразу, из овог вртлога нећемо изаћи. Ја здравље и образовање деце нећу да жртвујем", нагласио је Ружић.

Он је додао да ће Министарство и просветни радници дати максимум да деца што дуже буду у клупама са вршњацима и својим наставницима, али да не могу сами то да обезбеде.

"Опаметимо се", поручио је Ружић.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.179.796 посета
Тренутно на сајту: 722 посетилац(a)