Радовић: Сумњам да малинаре потпирују Стаматовић и Обрадовић 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Радовић: Сумњам да малинаре потпирују Стаматовић и Обрадовић
Trenutno na sajtu: 517       |       Podeli:
27.12.2017 | 0 коментар(а)



Председник Асоцијације малинара Србије Добривоје Радовић гостујући у јутарњем програму Н1 телевизије

изразио је сумњу да иза протеста малинара који су одржани прекјуче испред Владе РС а у организацији Удружења пољопривредних произвођача “Ужице” стоје одређене политичке гарнитуре. На инсистирање водитељке да каже који су то политичари, Радовић је изразио сумњу да су то Бошко Обрадовић и Милан Стаматовић и поставио питање ко је платио и обезбедио малинарима аутобусе и превоз до Београда.

Радовић је такође рекао да су Ивањица и Ариље центар малинарства јер на том подручју има преко 500 хладњача и да се одатле цена диктира према целој Србији.

“Иако заступам интересе пољопривредних произвођача из целе Србије, поједини могу да се љуте, али никад неће бити аконтна цена малине и купине друга осим оне која је у Ариљу и Ивањици”, казао је Радовић и додао да се људи на овом подручју узгојем малине баве преко 100 година а неко је са тим започео јуче.

“Имате пољопривредне произвођаче који се баве овим послом само да преживе и то су мале парцеле од 15 до 30 ари а имате произвођаче који гаје ово воће на површинама од три, пет па чак и 10 и 15 хектара и који перу новац, уложили су огромна средства, па ми не можемо да обрадимо 10 - 20 ари, а неко ради 10 хектара, одакле му, са којим радницима и којим капиталом су то створили и још користе нека средства од државе”истакао је Радовић.

На питање водитеља да ли ће учествовати на заказаним разговорима 25. јануара са откупљивачима и власницима хладњача о цени малине за наредну годину и могућности доплате за ову годину, Радовић је одговорио да је Асоцијација малинара Србије прва покренула ту причу око преговора.

,,Били смо у Влади и у министарству пољопривреде и тражили састанак са председником државе Александром Вучићем и председницом Владе Аном Брнабић и пре него што је ово удружење уопште започело причу”, подсетио је он.

Радовић је казао да ће учествовати у разговорима ако теме буду циљеви које су они тражили а то је формирање Националног савета, заштита географског порекла малине и цена овог воћа за 2017. и 2018. годину.

“То су наши захтеви још од 2016. године када су тврдили да малина не може да се прода а ми смо доказали да се ипак продаје”, рекао је председник Асоцијације малинара Србије Добривоје Радовић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.110.372 посета
Тренутно на сајту: 518 посетилац(a)