Расписан конкурс за избор корисника средстава по Програму мера подршке за пољопривреднике  
Расписан конкурс за избор корисника средстава по Програму мера подршке за пољопривреднике
14.05.2019 06:29 | 0 коментар(а)Топола – Комисија за избор корисника средстава по Програму мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног

развоја за општину Топола за 2019. годину  расписује Конкурс за избор корисника средстава по Програму мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја  за општину Топола за 2019. годину.

Конкурсом се утврђују услови и начин избора корисника средстава у складу са Програмом мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Топола за 2019. годину за меру:

„Кредитна подршка“ шифра мере 100.2

Овим конкурсом се утврђују услови и начин избора корисника средстава за реализацију мере –„Кредитна подршка“ – шифра мере  100.2 – инвестиција ,,Суфинансирање камата за пољопривредне кредите,, – шифра инвестиције 100.2.1 чији је циљ допринос економском оснаживању пољопривредних газдинстава.

Укупно планирана средства за расподелу по овој мери су 500.000,00 динара – Програм 5 – пољопривреда и рурални развој, функција 421, програмска класификација 0101-0001 – Подршка за спровођење пољопривредне политике у локалној заједници, позиција 66, економска класификација 451 – Субвенције јавним нефинансијским предузећима и организацијама, извор финансирања 01, Одлукe о буџету Општине Топола за 2019. годину („Службени гласник СО Топола“ број 22/2018).

На основу законске процедуре, у поступку прикупљања понуда као најповољнија изабрана је ХАЛК Банка а.д. Београд, Милутина Миланковића 9е.

Кредити се одобравају за намене – улагања у обртна средства или трајна обртна средства у складу са пословном политиком изабране банке.

Корисници мере

Физичка лица – носиоци комерцијалног породичног пољопривредног газдинства са територије општине Топола, уписана у Регистар пољопривредних газдинстава, са активним статусом.

Услови за учешће на конкурсу за кориснике

Да је уписан у Регистар пољопривредних газдинстава у складу са Правилником о начину и условима уписа и вођења

 • регистра пољопривредних газдинстава са пребивалиштем и производњом на територији општине Топола;
 • Да има активан статус;
 • Да је измирио доспеле јавне приходе; или да нема доспеле, а неизмирене обавезе у складу са решењем о одлагању плаћања дугованог пореза;
 • Корисник мора да испуни доспеле обавезе по раније одобреним захтевима финансираним од стране локалне самоуправе;
 • Потписана изјава под пуном материјалном и кривичном одговорношћу да није поднет захтев за исто улагање другим јавним фондовима и о намени кредитних средстава.

Интезитет помоћи

– Исплата 100% редовне номиналне камате, за кредите до 1500 евра у динарској противвредности на 12 месеци, а максимално 12.000,00 динара;

– Исплата 100% редовне номиналне камате, за кредите до 3000 евра у динарској противвредности на 24 месеци, а максимално 45.000,00 динара;

Захтев за суфинансирање камата за пољопривредне кредите подноси се лично преко Писарнице Општинске управе општине Топола Комисији за избор корисника средстава по  Програму мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за општину Топола за 2019. годину.

Уз захтев се прилаже:

 • фотокопија потврде о активном статусу у Регистру пољопривредних газдинстава у 2019. години (издаје Управа за трезор-експозитура у Тополи),
 • извод из Регистра пољопривредних газдинстава о сточном фонду и извод о структури биљне производње из регистра пољопривредних газдинстава као доказ о пољопривредној производњи на територији општине Топола (издаје Управа за трезор-експозитура у Тополи),
 • потписана изјава под пуном материјалном и кривичном одговорношћу да не постоји захтев за исту меру подршке другим јавним фондовима,
 • потписана изјава под пуном материјалном и кривичном одговорношћу о намени кредитних средстава,
 • потписана изјава о измиреним дуговањима према општини Топола по основу уговора/решења из претходних година,
 • потврда Локалне пореске администрације општине Топола о измиреним обавезама или уласку у репрограм издату од стране надлежног органа јединице локалне самоуправе (не старија од месец дана од дана подношења захтева),
 • фотокопије важеће личне карте подносиоца захтева (за личне карте са чипом приложити очитану личну карту).

Напомена: Документа која се достављају уз захтев морају да гласе на подносиоца захтева и прилажу се у оргиналу или фотокопији уз достављање оргинала на увид.

Комисија разматра приспеле захтеве једном недељно, утврђује да ли су испуњени прописани услови за остваривање права на коришћење инвестиције – Суфинансирање камата за пољопривредне кредите, рангира потенцијалне кориснике по редоследу подношења захтева и доставља банци Потврду о испуњености услова по конкурсу, у даљу процедуру. Банка разматра захтеве потенцијалних корисника и Општини Топола доставља документацију у складу са Уговором о пословној сарадњи. Општина Топола уплаћује укупну обавезу за камате на пољопривредне кредите на рачун банке на основу решења председника Општине Топола и захтева  банке за исплату субвенционисане камате.

Захтеви за коришћење средстава по овом конкурсу се подносе лично на писарници Општинске управе општине Топола на обрасцима који се могу преузети у електронском облику преко сајта општине Топола – www.topola.rs или лично на писарници Општинске управе општине Топола, улица Булевар Краља Александра I број 9.

Поднета документација по овом конкурсу не враћа се подносиоцима захтева.

Захтеви који се доставе након наведеног рока, као и захтеви послати поштом, факсом или електронском поштом и непотписани захтеви, неће бити разматрани. Захтеви на Конкурс поднети од стране подносиоца захтева који нема својство Корисника средстава ће бити одбачени.

Конкурс ће бити отворен од 09.05.2019 године до утрошка планираних средстава Одлуком о буџету Општине Топла за 2019. годину, а најкасније до 31.10.2019. године.

Додатне информације могу се добити на број телефона 034/6811-008.

ГЗС/ ТопПрес

Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


konkurs poljoprivreda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 

 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
060 5000 150, 032 347 001

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 108.762.179 посета
Тренутно на сајту: 158 посетилац(a)