Активности ФТН-а у Чачку 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Активности ФТН-а у Чачку
Trenutno na sajtu: 293       |       Podeli:
14.05.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - На основу иницијативе проф. др Радојке Крнете и проф. др Андреаса Пестера реализоване су

почетне активности за успостављање сарадње Факултета техничких наука у Чачку и  Каринтиа Универзитета (Carinthia University of Applied Sciences Villach) из Аустрије кроз заједничко аплицирање на „еразмус” - пројекту (Knowledge Services for Energy Efficiency Support – Bridging regions) и билатералном пројекту научне и технолошке сарадње између Републике Србије и Републике Aустрије за период 2018 – 2019. године „Паметна решења за подизање свесности младих грађана о значају коришћења обновљивих извора енергије и повећања енергетске ефикасности у локалној заједници“.

Андреас Пестер посетио je Факултет техничких наука у априлу у вези договора о проширивању сарадње кроз заједничко аплицирање у предстојећим позивима  на пројектима Мултилатералне сарадње у Дунавском региону и „еразмус” пројеката за мобилност студената и наставника, као и о другим могућностима стипендираног боравка наставника и студената нашег Факултета на Каринтиа универзитету. У оквиру боравка на Факултету Пестер је посетио и лабораторије за електричне машине, погоне и мехатронику, као и електронску лабораторију и изразио интересовање за експерименталне поставке у лабораторијама, a своје импресије ће, како је рекао, пренети колегама у Вилах у циљу даљег проширења сарадње.

Ксенија Лајшић библиотекар Библиотеке Факултета техничких наука у Централној библиотеци у Порту, фото: ФТН

Такође, у оквиру „еразмус” програма мобилности ненаставног особља Универзитета у Крагујевцу и Универзитета у Порту, Португалија, Ксенија Лајшић библиотекар Библиотеке Факултета техничких наука, у периоду од 16 -21. 04 2018 боравила је у Централној библиотеци (Faculdade de Letras), саопштио је Факултет техничких наука у Чачку.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.796.843 посета
Тренутно на сајту: 294 посетилац(a)