Тешка судбина драгачевске породице, Величићи поново крећу од нуле у седмој деценији 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Тешка судбина драгачевске породице, Величићи поново крећу од нуле у седмој деценији
Trenutno na sajtu: 401       |       Podeli:
05.01.2021 | 0 коментар(а)



Лучани – Породица Величић ове године празнике ће дочекати са тугом и сузама, јер након пожара који их је
Тешка судбина драгачевске породице, Величићи поново крећу од нуле у седмој деценији ,Фото: РИНА

задесио пре месец дана само им је то остало од њиховог породичног огњишта, преноси РИНА.

Ватрена стихија однела је све оно што су годинама поштеним радом и са великом муком стварали у драгачевском селу Каона и сада зависе од добре воље других људи.

„Спавамо код кћерке у Самаилима, а онда свако јутро се враћамо на згариште. То је наша кућа и покушавамо да поправимо колико можемо. Најважније је да смо сви живи и здрави, али тешко је кад видите да сав ваш рад и године улагања нестану за само два сата“, рекао је Драгослав Величић за РИНУ.

Драгослав на згаришту некадашњег дома, Фото: РИНА

Божић ће ове године дочекати другачије, него што је то било ранијих година, али се ипак радују овом великом празнику. Са вером у Бога, али и у добре људе, надају се да ће изаћи из ове јако тешке ситуације.

Оно што још више отежава јесте чињеница да је у пожару изгорела и столарска радионица која је Величићима била једини извор прихода, сав алат и материјал.

„Ништа ово није добијено, све смо са муком стекли, па ћемо поново и у овим годинама морати почети од нуле. Неће нам бити први пут, али смо се ипак надали да ћемо ово позније животно доба бар мало одморити. Имамо кћерке и унучицу и оне нам дају ветар у леђа, па ћемо се и даље борити“, прича кроз сузе Пера Величић.

Тачан узрок пожара се још увек не зна, али се претпоставља да је ватру проузроковао запушен оџак. Изгорело је им је све – од прозора, намештаја, радионица, па чак и зидови. Зима само што је почела, па се ови поштени људи пиатју како ће је презимити.

 

 

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


velicici zgariste dom dragacevo izgovrela kuca dragoslav

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.290.656 посета
Тренутно на сајту: 400 посетилац(a)