У Лучанима два лица са потврђеним COVID-19, а 101 у самоизоацији 



 
У Лучанима два лица са потврђеним COVID-19, а 101 у самоизоацији
Trenutno na sajtu: 564       |       Podeli:
27.03.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - Штаб за ванредное ситуације општине Лучани интензивно и доследно ради на спровођењу

прописаних мера Владе Републике Србије као и локалних мера и закључака.

Тренутно  на територији општине Лучани су  два лица са потврђеном инфекцијом вирусом COVID-19. Оба лица су у стабилном стању, једно се налази у  здравственом центру Крагујевац, док се друго лице лечи у болници Чачак. У поступку самоизолације, тренутно је 101 лице. Ради се о особама које су биле у непосредном контакту са зараженим лицима или онима који су били у иностранству, пословно или туристички.

Начелник штаба за ванредне ситуације, Зоран Вучићевић наводи да је општина Лучани од самог увођења ванредног стања организовала рад   јавних предузећа, Општинске управе као и других установа како би се што квалитетније обављале све мере у циљу заштите грађана од инвазивне инфекције. На терену ради око 40 запослених у ЈКП Комуналац, 15 радника ЈКП Драгачево путеви, 25 запослених у Општинској управи 20- так запослених у другим установама а на располагању нам је око 30 – так волонтера који су се јавили да помогну током ванредног стања. Кол центар општине ради сваког дана, за сада од 7 до 16 сати и прима све позиве наших суграђана у достави  основних животних намирница и лекова.

ЈКП „Комуналац“ је данас поново извршило прскање свих стамбених зграда дезинфекцијоним средством натријум – хипохлоритом. Дезинфиковане су и све установе у којима је често присуство грађана, и то Дом здравља, вртић, апотеке, Полицијску станицу, бензинске пумпе, простор испред трговинских објеката.

„Оперативни тим за социјално угрожено становништво обилази најугроженије по захтевима грађана и према проритетима, обезбеђујући најнеопходије намирнице за социјално најугроженије у нашој општини. Испорука електричне енергије, топлотне енергије и воде за пиће за наше становништво је редовна и за сада без икаквог застоја“, истиче начелник Вучићевић.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LUCANI DVA LICA COVID 19 101 IZOLACIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.153.864 посета
Тренутно на сајту: 565 посетилац(a)