Пријаве за упис деце у ужичке вртиће преко портала Е – управа до 20. маја 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Пријаве за упис деце у ужичке вртиће преко портала Е – управа до 20. маја
Trenutno na sajtu: 424       |       Podeli:
15.03.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Пријем захтева за упис деце у Предшколску установу Ужице преко портала е-управа званично је почео и трајаће до 20. маја.

Захтеви се подносе искључиво електронским путем, а родитељи којима је потребна помоћ могу се обратити надлежној служби у простору вртића Полетарац или Градској управи поручили су Веселинка Јовановић директорка Предшколске установе Ужице и Ратко Трмчић члан Градског већа.
„Пријем захтева се врши преко портала е-управа и родитељи пријавом на тај начин неће морати да прибављају извод из матичне књиге рођених за децу и неће морати да доносе потврду о запослењу, већ ће се аутоматски прибављати“, каже директорка Предшколске установе Ужице Веселинка Јовановић.

 

Фото: Град Ужице

За децу самохраних родитеља, децу жртава насиља у породици, децу са сметњама у психофизичком развоју или децу из породица које користе неки облик социјалне заштите предшколска установа је у могућности да прихвати пријаву електронским путем, али је потребно је да родитељи поднесу релевантну документацију, односно потврду од надлежне установе. Као и до сада све информације родитељи могу добити и телефоном или на званичној страници вртића.
На располагању родитељима су и надлежне службе у Градској управи, истакао је Ратко Трмчић члан Градског већа.

 

Фото: Град Ужице

„Град Ужице има једанаест вртића и сви знамо да је то недовољно и добро је што је тако, потребно је проширити капацитете како би сва деца могла да буду смештена. Тренутно се ради пројекат за вртић код Медицинске школе капацитета око 170 места, док је пројекат проширења вртића Невен спреман и надамо се да ће ускоро бити добијена средства за њега“, каже Трмчић и подсећа да 1. априла почиње упис деце у први разред, који се такође може обавити електронским путем.
Директорка је навела да ће од 01. до 15. јуна бите извршен пријем деце у Предшколску установу, након чега ће бити објављени спискови примљене деце у сваком од вртића.

„За два објекта, вртиће Полетарац и Невен, родитељи ће моћи да конкуришу за децу која до 01. септембра пуне годину дана са примљеном ММР вакцином, а за остале вртиће родитељи ће моћи да конкуришу ако дете до 01. септембра пуни 15 месеци.“

Све објекте Предшколске установе Ужице похађа 2 123 деце, али услед актуелне епидемиолошке ситуације од јануара у вртиће долази од 55 до 60 одсто њих.

 

 

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice grad vrtici upis e uprava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.431.478 посета
Тренутно на сајту: 424 посетилац(a)