Дискриминација жена узрок насиља у породици 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Дискриминација жена узрок насиља у породици
Trenutno na sajtu: 338       |       Podeli:
24.11.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Шта може да буде већи проблем за државу од тога да се њени грађани не осећају сигурно у својим кућама?

Морамо радити на превентивној и саветодованој политици, како би спречили пораст насиља”, изјавила је Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности, на јавној трибини у Чачку. Трибина је одржана у организацији Центра за социјлани рад, који је прославио 58 година од оснивања.

Према речима поверенице Јанковић, родни аспект је у корену сваког насиља.

“Константно указујемо на чињеницу да је дугорочна дискриминација жена кључан фактор кад је у питању проблем насиља у породици. У рад смо укључили сва три ресорна министарства и као резлтат имамо нови закон који женама пружа бољу заштиту. Међутим, само доношење закона није довоњно, морамо се потрудити да он заиста буде спроведен у пракси, како би се смањио број жртава насиља”, нагласила је Јанковић.

Локална самоправа, као Центар за социјални рад у Чачку максимално су укључени у програме заштите жена који се спроводе на територији града. Заменица градоначелника, Милица Дачић, истакла је да град као оснивач Центра има обавезу да обезбеди најбоље услове за рад како би била пружена максимална подршка онима којима је то потребно.

“Озбиљно схаватамо нашу одговорност у побољшљњу услова живота а норичто оних чија је безбедност угрожена. Из средства буџета града финасирамо бројне пројекте, а за жртве насиља обезбедили смо смештај, али и психо социјалну помоћ која им је у тим моментима преко потребна”, истакла је Дачић.

 

Глас западне Србије

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.463.806 посета
Тренутно на сајту: 339 посетилац(a)