Тодоровић: Цена грејања иста као и прошле године, 20 милиона подељено медијима 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Тодоровић: Цена грејања иста као и прошле године, 20 милиона подељено медијима
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
18.10.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - На данашњем заседању чачанског већа усвојени су извештаји о раду обе ПУ чији је оснивач град и дата је сагласност

на планове рада за наредну годину, изјавио је градоначелник Чачка Милун Тодоровић додајући да ће за две недеље бити отворен проширени садржај у вртићу „Сунце” као и нова јаслена група у вртићу „Надежда Петровић”.

„Одлучивало се о цени грајања која и за ову годину остаје иста. Енергенти су обезбеђени, све топлотне пробе и припреме су извршене. Донета је одлука о мерењу утрошене топлотне енергије по топлотном извору где је цена 255 динара а у току године има седам мерења, што износи негде око 15 евра плус ПДВ на годишњем нивоу. До сада је то било 20 евра. Иначе, ПДВ је недефинисан у тој области, тако да смо од Министарства финасније тражили да нам доставе да ли је то 10 или 20 одсто. Све што буде више корисника на даљинско грејање и цена очитавања ће бити нижа”, казао је Тодоровић.

Хала КК „Борца”, која је почетком године након 50 година озакоњена, прећи ће у власиштво града и постаће градска кошаркашка дворана.
„То је била жеља и иницијатива скупштине КК, због многих ствари, одржавања али и лакше апликације за реконструкцију, изградњу и доградњу. Хала је површине 3.600 квадрата, док укупан комплекс има 6.000. Ово је корак ка реконструкцији која неће бити ни мало јефтина. Оквирно премер радове је око 3,5 милиона евра, али Чачку доликује једна кошаркашка академија”, рекао је Тодоровић.
Он је навео да ће у дворани приоритет имати селекције свих кошаркашких клубова.

Прибављена је у својини и Улице 7. у Атеници, од Кулиновачког поља до улице др Драгише Мишовић.
„То је било потребно како би дошли до одобрења за изградњу ове важне саобраћајнице због великог броја привредних субјеката у том делу, као и болнице а и да се растерети раскрсница из Раденка Јањића у улицу др Драгише Мишовића. За ту намену Влада РС и Град Чачак определили су 57,5 милиона динара”, истакао је градоначелник.

Одобрено су срдста из сталние буџетске резерве за два јавна предузећа и два приватно како би се, због елементарних непогода које су нас погодиле, очистиле реке Лупњача, Трнавска, Атеничка и санирало клизиште у Мрчајевцима.

Такође опредељен је новац за суфинансирање медија, ове године у те сврхе је издвојено 20 милиона.
„Приспело је 66 пројеката од тога 56 је било валидно. Подржано је 42 пројекта од стране трочлане комисије а градско веће је то усвојило њихову одлуку”, каже Тодоровић. Противградни стрелци, њих 52 награђено је са по 69.000 динара.

Према речима градоначелника, иако то није довољно локална самоуправа се труди да износ сваке године повећава.

Иначе, 23. октобра биће отворена скупштинска сала града Чачка у 13:00 часова када ће се уручити уговори о подстицајним средствима за пољопривреднике.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.843.240 посета
Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)