За децу из најизолованије српске енклаве бесплатно зимовање и вредни поклони 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
За децу из најизолованије српске енклаве бесплатно зимовање и вредни поклони
Trenutno na sajtu: 350       |       Podeli:
03.02.2019 | 0 коментар(а)



Златибор - Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије
Фото: ГЗС

Дамјан Јовић и народни посланик Крсто Јањушевић посетили су данас основце и средњошколце из Гораждевца који бораве на Златибору.

Јовић је ученицима нижих разреда основне школе уручио ранчеве са школским прибором, а старијим основцима и средњошколцима таблет рачунаре које је обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију.

Он је најавио да ће деца школског узраста из Гораждевца, на молбу председника Србије Александра Вучића, и несебично ангажовање народног посланика Крста Јањушевића, и део свог предстојећег летњег распуста провести на мору у Бечићима, уз плаћени превоз који ће обезбедити Канцеларија за КиМ.

"Највеће је задовољство измамити дечији осмех, а данас смо овде видели много срећне и насмејане деце. Због тога нам је срце пуно и зато желим да захвалим и колегама из Студентског одмаралишта који су овој деци из најизолованије српске енклаве, чије детињство и одрастање није увек безбедно, обезбедили бесплатно зимовање", рекао је Јовић.

Заменик директора Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић, фото: ГЗС

Према његовим речима, Србија оваквим гестовима жели да деци из Гораждевца макар мало ублажи тешке околности у којима одрастају и да их увери да о њима брине.

Јањушевић је поручио деци из метохијске енклаве да су у централну Србију донела светлост Високих Дечана и Пећке патријаршије.

"Желимо да деци из наше јужне покрајине учинимо живот бољим, да им измамимо што више осмеха, да им покажемо да их Србија никада неће оставити на цедилу, јер Србија постоји док они опстају на својим огњиштима", истакао је Јањушевић. Он је данас у разговору са децом саслушао њихове проблеме, жеље, али и утиске о данима проведеним на Златибору. Јањушевић им је поручио да су "сва деца златна али да су они најзлатнији".

Народни посланик Крсто Јањушевић, фото. ГЗС

У име деце и наставника из Гораждевца, наставник физике и математике Љубиша Миљановић изразио је захвалност на прилици да живот у изолацији на тренутак замене лепотама Златибора, али и на вредним поконима.

У организацији Установе студентских одмаралишта Београд, 61 ученик основне и средње школе из Гораждевца, заједно са професорима и наставницима, боравиће до 7. фебруара у Студентском одмаралишту "Ратко Митровић" на Златибору.

 

 

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zlatibor pokloni deca KiM krsto janjusevic damjan jovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.460.923 посета
Тренутно на сајту: 351 посетилац(a)