Купалишну сезону у Коштунићима отворио купач са најдужим стажом 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Купалишну сезону у Коштунићима отворио купач са најдужим стажом
Trenutno na sajtu: 333       |       Podeli:
15.06.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановц - Сезону купања на најлепшем и најуређенијем речном купалишту, које се налази на реци Чемерници,



а у склопу је ТРЦ „Момчило Чековић” отворио је данас купач са најдужим стажом Милорад Милошевић из Гетеборга.

„Он нам је веома драг гост, долази из Шведске сваке године и целу купалишну сезону проводи у Коштунићима. Наш је земљак, подржавао нас је и када смо све ово правили. Сада је себи нашао један кутак овде за време сезоне и нико му га не сме узети, а добио је и доживотну бесплатну карту”, каже генерал Јован Чековић, генерални директор предузећа „Јомил” у чијем саставу је Туристичко - рекреативни центар.

Милорад Милошевић каже да му је овде боље него на мору.
„Свеже је, вода је добра храна одлична, људи пријатни шта би се више могло тражити. Мој је крај, знам ове људе, не могу да се жалим, само могу да препоручим да дођу и да открију праву природу. Има много етно села али овај је без кича, природно је уклопљено у амбијент”, рекао је Милошевић.

Иначе, ово вештачко језеро окружено је церовом шумом и осунчано је са свих страна. Настало је преграђивањем реке Чемернице бетонском браном, на само 300 м подно насеља са вајатима. Дубоко је 1,90 м а широко 30 м. Деца и љубитељи спорта на обали језера имају одбојкашке и фудбалске терене. Ту су и продавнице грнчарије и рукотворина у којима пасионирани етно сакупљачи могу да допуне своје колекције или да понесу пријатељима `успомене са летовања`. Туристичко-рекреативни центар „Момчило Чековић" располаже са 5 вајата и 4 апартмана са укупно 30 лежаја.

Уз само језеро, које је подзидано каменом, налази се ресторан Кућа српских домаћина са 150 места и отвореном терасом од 80 места. Ресторан пружа велику понуду специјалитета испод сача, као и специјалитета од рибе, а у зимском периоду и уживање поред камина.

Мини зоолошки врт представља посебну атракцију. проситре се на површини од 2ха, а његови становници су понији, муфлони, алпске козе, овце и многи други.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.858.906 посета
Тренутно на сајту: 334 посетилац(a)