Ево где се налази прва пумпа у западној Србији где поред октана сипате и киловате 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Ево где се налази прва пумпа у западној Србији где поред октана сипате и киловате
Trenutno na sajtu: 448       |       Podeli:
21.05.2022 | 0 коментар(а)



Будућност је у западну Србију изгледа стигла аутопутем.



Наиме, на пумпи „Evoil” у Прељини крај Чачка инсталиран је први пуњач за електромобиле где ће те поред нафте и деривата моћи да сипате и гориво будућности, односно киловате.

У Прељини крај Чачка инстаслиран први пињач за електромобиле, фото: ГЗС

Ради се о једном од најсавременијих паметних пуњача за електромобиле који за веома кратко време напуне погонске акумулаторе аутомобила  и ускоро ће  преплавити планету.

Владимир Џоџо  директор компаније  „Easypark”, фото: ГЗС

„У зависности од могућности аутомобила  пуњење траје од 25 до 45 минута. Овде је наша компанија „Orion” инсталирала један брзи пуњач од 40 киловата. Orion mobility је прва фирма у Србији која у овом сегменту озбиљно развија инфраструктуру и у том смислу возачима пружа широк спектар сервиса који му помажу да што лакше поврати снагу својим машинама. Предности су пре свега екологија али и глобална ситуација у свету који незадрживо иде ка ери аутомобила на електро погон“ каже Владимир Џоџо  директор компаније  „Easypark”.

Марко Вигњевић директор „Evoil” пумпе  у Прељини, фото: ГЗС

Марко Вигњевић директор „Evoil” пумпе  у Прељини каже да је ово велики искорак његовог предузећа и да ће мрежу ширити.

„Одлучили смо се на овај пословни потез пре свега како би изашли у сусрет нашим купцима. Имамо веома квалитетно гориво, али све је већа потреба за електро пуњачима. Налазимо се на раскрсници аутопута „Милош Велики” И Моравског коридора, где и те како има потребе за једним оваквим пуњачем. Наше услуге моћи ће да користе сви из овог дела западне Србије”, каже Вигњевић.

Иначе, занимљиво је да време пуњења  можете заказати преко апликације на мобилном телефону и нико вам не може упасти у термин, плаћање се врши такође путем апликације и врло вероватно ускоро СМС поруком.

Пуњење у просеку траје од 25  до 40 минута за захтевније аутомобиле са којима у зависности од произвођача можете прећи од 100 до 500 километара. За сада једино ауто марке „Tesla”  достиже велику километражу, док су ови други идеални за градску вожњу и веома занимљиво, мање троше струје. Курирска служба „Bex” за сада јe једино предузеће које је набавило комби возила на електро погон и веома су ефикасни, будући да се највише користе у градској вожњи где су застоји и кретања чести.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


EVOIL PUMPA ELEKTROMOBILI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.774.722 посета
Тренутно на сајту: 449 посетилац(a)