Некадашњи играчи ФК „Борац” започели су штрајк глађу, траже да им се исплати зарађени новац 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Некадашњи играчи ФК „Борац” започели су штрајк глађу, траже да им се исплати зарађени новац
Trenutno na sajtu: 386       |       Podeli:
08.06.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Двадесет пет бивших фудбалера ФК „Борац“ започели су штрајк глађу испред зграде општине у Чачку,
У штрајку до испуњења захтева, фото: РИНА

због неизмирених дуговања која према њима има чачански фудбалски клуб. Ово је први штрајк глађу забележен у историји овог спорта, а играчи кажу да су били принуђени на радикалан потез, јер нису наишли на разумевање управе клуба.

„У ФК `Борац` сам играо 18 месеци, и за све то време примио сам само три плате, а слично је било и са мојим саиграчима. Након тог периода, био сам принуђен да одем из Чачка јер више нисам видео никакву перспективу. Тадашњи руководиоци свесно су нас преварили и довели без намере да нас плате. Сви ми имамо правоснажне пресуде на којима стоји цифра колико се коме новца дугује. Ово није политички потез, ми не подржавамо никога, ми само желимо да наплатимо оно што смо поштено зарадили, јер смо остављали и срце и снагу на терену“, изјавио је Милош Марковић, некадашњи фудбалер црвено белих који је из  Борца отишао 2018. године.

Фудбалер, Александар Стојимировић, истиче да ФК „Борац“ није једини и да сличне проблеме имају играчи још неколико клубова у Србији. Како је истакао, момци који су се одлучили за штрајк глађу у Чачку желе на овај начин да скрену пажњу на све муке и перипетије које имају они што се професионално баве фудбалом и да се изборе за своје, али и интерсе свих њих.

„Наше каријере су јако кратке, врло често се завршавају и пре рока због бројних повреда, зато је јако битно да имамо редовна примања. Од првих тренинга смо навикли на фер игру и борбу, зато сада не можемо да се помиримо са чињеницом да смо изиграни и да су наш труд и улагања били узалудни. Желимо да будемо схваћени на прави начин, не тражимо ништа што нам не припада, већ само оно што нам је обећано“, казао је Стојимировић.

Штрајк фудбалера у Чачаку предводи Мирко Поледица, председник Синдиката  професионалних фудбалера  `Независност` који је навео да су ови момци најбољи примери српског друштва и да су најмање од свих заслужили овакав третман у његовом родном граду.

„Као Чачанин осетио сам потребу да подржим ове момке, а подршка је стигла и од других великих имена из света фудбала. Желимо заједно да кажемо да је доста превара, ови момци нису заслужили да оду са горким укусом. Искористили су их, како би опрали новац. Обавили су бројне малверзације и ту је све јасно, тако да и полиција може да испита све моје наводе. До штрајка глађу није дошло одједном, ми смо о томе обавестили градску власт, али нисмо наишли на одговор. Желимо да се обрате овим момцима и понуде решење, нећемо стати док им се новац не исплати и сва дуговања постану прошлост“, навео је Поледица.

РИНА/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


fudbaleri strajk glad novac isplata fk borac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.122.393 посета
Тренутно на сајту: 387 посетилац(a)