Са највишег врха Голије, Јанковог камена, кренула трка „Ивањица трејл 2022”, циљ на Мучњу, а трчи се 66 километара 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Са највишег врха Голије, Јанковог камена, кренула трка „Ивањица трејл 2022”, циљ на Мучњу, а трчи се 66 километара
Trenutno na sajtu: 778       |       Podeli:
21.05.2022 | 0 коментар(а)



Ивањица - Са највишег врха планине Голије, Јанковог камена (1833 м) данас је почела дводневна

трка „Ивањица ТРАИЛ 2022” у укупној дужини од 66 километара у којој учествује преко 100 такмичара из свих крајева Србије.

„Прва трка одржава се данас у дужини од 33 километра од Јанковог камена па до Ковиља, док други део трке обухвата осталих 33 километра до планине Мучањ. Овакав догађај по први пут се одржава на територији општине Ивањица и циљ нам је промоција природе и чистог ваздуха и да покажемо капацитете којима располаже овај крај, јер ниједна општина не може понудити ова три локалитета у окружењу Јавор, Мучањ и Голију”, рекао је Мирко Главинић организатор такмичења.

Фото: ГЗС

Према речима председника општине Ивањица Момчила Митровића сва расположива средства укључена су у организацију овог такмичења, као и када су у питању друге манифестације на подручју ове општине, а најважније је да све протекне на најбољи могући начин.

Фото: ГЗС

„Драго ми је да је данас добар одзив такмичара, потрудили смо се око саме организације и надам се да ће се сви лепо провести и да ће се поново вратити у Ивањицу, да ћемо имати прилику да их угостимо. Ово је само почетак и наредних година очекујемо још масовнију манифестација, јер Голија је још увек непозната људима, полако смо почели да је будимо, заиста има доста тога што може да понуди”, рекао је Момчило Митровић председник општине Ивањица.

Лепо време послужило је такмичаре који су дошли из свих крајева Србије и одушевљени природом већ планирају поновни долазак.

„Први пут трчим, иако сам из Чачка, први пут сам у овом крају који је заиста фантастичан, дан је диван, радујем се трци и дружењу”, рекла је Јелена Пантовић једна од учесница на данашњем такмичењу.

фото: ГЗС

„За ову трку сам се дуго и детаљно спремала, с обзиром да сам из Ивањице сматрала сам да је неопходно узети учешће у оваквом догађају посебно када се ради о напретку локалне заједнице у којој живимо”, рекла је Александра Ћурчић учесница такмичења.

Овај догађај најмасовнија је спортска манифестација која се по први пут ове године одржава на територији општине Ивањица, обухватајући пре свега њен рурални део, са циљем промоције планинских лепотица које је окружују.


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


IVANJICA GOLIJA MUCANJ TRKA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.034.064 посета
Тренутно на сајту: 778 посетилац(a)