Амбасадор Финске посетио Чачак 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Амбасадор Финске посетио Чачак
Trenutno na sajtu: 972       |       Podeli:
25.09.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Градоначелник Чачка Милун Тодоровић са својим сарадницима угостио је Њ. Е. Пертија Иконена, амбасадора Републике Финске

у Србији, који је дошао у пратњи својих сарадника из области економије.

Тодоровић је рекао да су имали два одвојена састанка и да је први део углавном био конципиран на побољшање и унапређење система рада локалних самоуправа и како то функционише у Републици Финској, а било је речи и о заштити животне средине. Док је други део састанка са привредницима и економским сарадницима био везан за побољшање и поспешење инвестиција Финске у Србији.

,,Представници компанијe “Афарак” која је купила краљевачки “Магнохром” у чијем скопу је сепарација у Трбушанима и неколико рудника који су веома важни и битни, а то су рудник “Милићевци”, “Брезак” у Прањанима и “Ковиљача” у Горњој Горевници, истакли су да је жеља ове компаније да се они у наредном периону развијају, да запосле људе са наше територије, а наравно и секундарно да се упосле транспортне фирме које треба да ту руду из рудника и сепарација превезу до “Магнохрома” у Краљеву, односно “Афарака” који је сада власник”, навео је Тодоровић и додао да ће средином октобра имати још један састанак у амбасади Финске у Београду.

Његова Екселенција Перти Иконен истакао да су са њим у посету Чачку дошле две компаније, “Афарак” која се бави новим технологијама и “Молок” која је задужена за заштиту животне околине.

,,Ми би желели да проширимо економску сарадњу између финских и чачанских компанија, то је један од разлога моје данашње посете, а други је да отворим изложбу Иновативног дизајна”, изјавио је Иконен.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.007.532 посета
Тренутно на сајту: 970 посетилац(a)