Обустављен претходни стечајни поступак над Фабриком резног алата 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Обустављен претходни стечајни поступак над Фабриком резног алата
Trenutno na sajtu: 551       |       Podeli:
09.10.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Привредни суд у Чачку на данашњем рочишту обуставио је претходни стечајни поступак над овдашњом Фабриком резног алата,
ФРА производња, фото: РИНА

покренут 12. септембра поднеском АИК банке из Београда. У решењу о обустави стечајног поступка, које потписује стечајни судија Данка Мајсторовић, наведено је да је предлагач у току дана поднеском изјавио да повлачи предлог за покретање стечајног поступка, чиме престају забране да ФРА користи имовину и рачуне.

На рочишту одржаном данас по подне није наведено због чега је банка одустала од покренутог поступка.

Иначе, поменутим поднеском од 11. септембра АИК банка, као поверилац, поднела је предлог за покретање стечајног поступка над ФРА. Предлагач је навео да је АИК банка као правни следбеник Алфа банке Србија, односно Јубанке, и да потраживање заснива на правоснажној и извршној пресуди Трговинског суда у београду од 31. марта 2008. године, којом је усвојен тужбени захтев правног претходника предлагач и обавезан стечајни дужник да предлагачу исплати 888.473,32 евра, са каматом од 31. јула 2006.

У решењу о покретању претходног стечајног поступка наведено је да потраживање ове банке према ФРА, на дан 5. септембра ове године, износи укупно 1.490.788,19 евра или 176.752.757,99 динара.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.302.916 посета
Тренутно на сајту: 552 посетилац(a)