Драгослав из Кушића остао сам са мајком, тражио само једну козу а добри људи му направили кућу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Драгослав из Кушића остао сам са мајком, тражио само једну козу а добри људи му направили кућу
Trenutno na sajtu: 398       |       Podeli:
26.10.2021 | 0 коментар(а)



Ивањица - Прича о деветогодишњем Драгославу из ивањичког села Кушићи прошле године



обишла је Србију. Након што му је преминуо отац остао је сам са мајком и преживљавао у веома тешким условима. Кућерак је био трошан, а кров са сваким јачим снегом претио да се сруши. Ипак овај дечак имао је само једну жељу - да добије овцу или козу, а добри људи су му то тада и испунили. Међутим, добром делима ту није био крај јер се Драгослав са мајком уселио у реновирану кућу у којој има све услове за нормално одрастање. Осмех на његовом лицу рекао је више од хиљаду речи.

"Много сам срећан, највише ми се свиђа рачунар и то што је у кући сада топло. Моћи ћу некад и другаре да позовем код мене", рекао је за РИНУ мали Драгослав.

фото: РИНА

У изградњу куће за овог дечака из Кушића укључила се вибер група Добри Самрајанин и локална самоуправа из Ивањице. Прво су помагали допремајући храну, дрва, кућне апарате а затим је почела и изградња куће.

"Пре скоро годину дана смо први пут били код Драгослава и данас кад се усељава у свој нови дом и нама је срце пуно. Пред нама није био лак задатак, јер је због лошег пута било јако захтевно транспортовати сав потребни материјал до куће. Успели смо захваљујући људима добре воље, а кад видимо да су Драгослав и његова мајка срећни знамо да смо испунили циљ. Желимо да одраста безбрижно, да има услове и свакако ћемо и даље помагати и трудити се да израсте у добрг, вредног и поштеног човека", изјавио је је председник општине Ивањица Момчило Митровић.

фото: РИНА

Иначе, ово није прво добро дело вибер групе Добри Самрајанин која је до сада помогла на стотине људи, нахранила гладне и скућила сиромашне. До сада су подигли десет кућа, а у плану је изградња још једне у Мочиоцима. Кућу ће добити мајка осморо деце која је након погибије мужа остала сама са њима.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


IVANJICA KUSICI DECXAK DRAGOSLAV KUCA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.272.411 посета
Тренутно на сајту: 399 посетилац(a)