Ужичанка Маријана је у родном граду завршила факултет и одмах се запослила 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Ужичанка Маријана је у родном граду завршила факултет и одмах се запослила
Trenutno na sajtu: 550       |       Podeli:
28.12.2020 | 0 коментар(а)



Ужице – Двадесетпетогодишња Маријана Селаковић је рођена Ужичанка и након завршене основне и средње школе, одлучила се да за разлику од
Ужичанка Маријана је у родном граду завршила факултет и одмах се запослила, Фото: РИНА

својих вршњака који су отишли у Београд, Нови Сад или Крагујевац, студије упише у свом родном граду, преноси РИНА. Њен избор био је Педагошки факултет и то је како каже, једна од најбољих ствари за које се одлучила до сада у животу.

„Било је више опција кад је дошло време за упис студија, али локалпатриотизам је ипак пресудио. Ужице се сваким даном све више развија, модеран је и савремен град који може да пружи одлично знање и подлугу за усавршавње, нарочито у сфери предшколског образовања. Изабрала сам смер учитељ и након завршених основних стидија, наставила на мастер и докторском програму. Степен стручности који се овде добија нимало не заостаје за оним који се добија на већим универзитетима“, рекла је за РИНУ ова Ужичанка.

Фото: РИНА

Њене студије обележило је вредно и марљиво учење, али и изузетно залагање за права и интересе свих студената, па је управо Маријана једaн од иницијатора да Педагошки факултет добије своје удружење које је увек ту за студенте и помаже им у решавање многих проблема и недоумица везаних за предавања и студентски живот уопште.

„Симболично смо удружење назвали УСПЕФ, реч која је слична успеху, јер сви заједно се боримо да дођемо до циља и изборимо за права. Удружење је увек ту, отворено за питања која имају студенти, од плаћања школарине, заједничког учествовања на манифестацијама, па све до организовања социјалног живота и прављења једне праве другарске атмосфере, која ће младим људима који дођу на студије из околних градова помоћи да се у Ужицу осећају као код куће. Иза нас је много заједничких успешно организованих акција, а пре свега бих нагласила ону која има хумантирани карактер и носи назив „Буди и ти нечији Деда Мраз“, преко које се скупљају и касније деле пактићи за децу из угрожених породица“, изјавила је Маријана.

Мањи трошкови студирања, неплаћање кирије и градског превоза све су то бенефити које доноси студирање „код куће“. Међутим, оно што је такође један од фактора који је доста младих Ужичанки определио да изаберу управо Педагошки факултет јесте могућност запослења након завршених студија.

„Сви имају могућност да на почетку студија изаберу један од модула математику или информатику и да након тога уколико дође до недостатка кадрова, буду нестручна замена у школама. Ја сам на тај начин добила посао и предајем математику у основној школи. Рад са децом ми није био непознаница јер смо кроз мастер студије имали много практичног знања, тако да могу рећи да све протиче баш онако како сам замислила. Неописиво је задовољство кад цео процес одрастања и образовања прођете у једном граду, без селидби и где стекнете пријатеље за цео живот“, нагласила је млада наставница.

Њеним амбицијама овде није крај и Маријана вредно наставља са активностима у студентским удружењима и један је од представника студената испред СКОНУС-а у Националном савету за високо образовање и нада се новим успесима и победама.

 

 

РИНА / ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


marijana fakultet uzice

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.189.517 посета
Тренутно на сајту: 550 посетилац(a)