Појачана контрола саобраћаја – због чега ће несавесни возачи по хитном поступку ићи на суд 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Појачана контрола саобраћаја – због чега ће несавесни возачи по хитном поступку ићи на суд
Trenutno na sajtu: 467       |       Podeli:
09.05.2020 | 0 коментар(а)



Овог викенда очекује се повећање саобраћаја у Србији за 100 одсто после укидања ванредног стања. Зато из управе Саобраћајне полиције

најављују појачане мере контроле које ће обухватати радарску контролу, контролу камерама на ауто-путу, алко-тест приликом сваког заустављања, јер је сразмерно броју возила за време ванредног стања, иако су улице биле празне, погинуло више возача у саобраћају, кажу у Комитету за безбедност саобраћаја.

Статистика каже да су се од увођења ванредног стања у Србији догодиле 2.404 саобраћајне незгоде, погинула је 31 особа, а повређене 1.032. Највећи број удеса догодио се услед прекорачења брзине, али и алкохола који је био најпресуднији у удесима са најтежим последицама.

"Алкохол и волан не иду заједно, много је јефтиније узети такси, много је јефтиније преноћити негде, много је јефтиније много тога од обичних новчаних казни, а да не причамо о томе да ако скривите несрећу под дејством алкохола да ћете платити сву штету насталу удесом, а она се мери често милионима динара", каже Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја.

Стручњаци кажу да су возачи показали висок степен недисциплине за време ванредног стања, иако је погинуло 50 одсто мање људи него прошле године у истом периоду. Сразмерно броју возила у саобраћају, много више људи страдало је током ванредног стања.

Возили су брже, у контрасмеру, под дејством алкохола, нису стајали на црвено светло, рушили су билборде, кажу у Комитету за безбедност саобраћаја и упозоравају све који дуже нису возили да обрате пажњу на друге учеснике у саобраћају. Из МУП-а поручују возачима да се не опуштају.

"Акценат ће бити на контроли брзине, контроли алкохолисаности, коришћења појаса, уз наравно врло актуелну контролу мотоцикала", истиче Александар Раденковић из Саобраћајне полиције.

Из Саобраћајне полиције наводе да у циљу смањења броја ових прекршаја спроводе појачану контролу саобраћаја.

Сви возачи који буду возили брзином већом од дозвољене биће по хитном поступку приведени у надлежни прекршајни суд.

ГЗС/ РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Policija kontrola saobracaj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.932.030 посета
Тренутно на сајту: 468 посетилац(a)