Продао телад, па завршио на суду! И то због једног папира! 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Продао телад, па завршио на суду! И то због једног папира!
Trenutno na sajtu: 421       |       Podeli:
05.05.2018 | 0 коментар(а)



Српске сточаре, поред гомиле проблема погодио је још један, али овај пут админстративне природе.

Јовица Филиповић, са голијског села Мланча, завршио је на суду у Краљеву јер након продаје два телета није добио повратне папире од купца.

Наиме, узгајивач стоке обавезан је да за стоку коју продаје има сву потребну документацију.. пасош, уверење и потврду за праћење кретања животиња. Све то у четири примерка, предаје купцу, који је након тога обавезан да потврду о кретању врати власнику. Али, ту настаје проблем. Јовица каже да су купци углавном непознати људи, са којима касније нису ни у каквом контакту, а онда плава коверта, како истиче, стиже на адресу намученог сељака.

“Након продаје, ветеринар који стално долази и обавља рутински попис стоке, види да животиње нису на стању јер су продате, а ја немам да му вратим папир који је потребан како би све било у реду. Он по својој службеној дужности, мора да уради записник и преда га инспектору, који даље случај шаље на суд. Ја сам испред судије стао због два продата телета и сад чекам пресуду, казна ће бити око 10 хиљада динара”, изјавио је за Глас западне Србије Јовица Филиповић.

Поред новачане казне, која није мала за сељачки џеп, велики проблем представља и удаљеност села од центра града где се суд налази, као и све те таксе које морају бити испоштоване.

“Ја сам човек који се одлучио да остане на селу, да овде живи и ради.. довољно сам кажњен, а не да још и плаћам неке казне које немају никакве основе и бесмислене су. Моје село је 80 километара удаљено од Краљева, верујте и кад сам болестан једва се наканим да сиђем до доктора, а замислите кад морам да идем у суд и браним се, а не знам тачно ни од чега. Српски сељак је намучен са свих страна, сулудо је да плаћа неке административне казне и тим да се бави”, разочарано каже Филиповић.

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.827.683 посета
Тренутно на сајту: 420 посетилац(a)