Почео „Златарфест” – четири дана доброг провода на Златару 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Почео „Златарфест” – четири дана доброг провода на Златару
Trenutno na sajtu: 424       |       Podeli:
26.07.2019 | 0 коментар(а)



Нова Варош – У Новој Вароши почео је „Златарфест“ и трајаће све до недеље 28. јула. У оквиру манифестације, установљене

пре шест година у циљу промоције потенцијала златарског краја, обједињени су најзначајнији локални туристички догађаји, а фестивал ће обележити богат музичко-забавни програм уз учешће познатих естрадних личности. Прво вече на централној позорници на градском Тргу наступио је музички караван РТС-а Лепа Лукић, Милан Топаловић, Бранка Соврлић, Нада Топчагић и други познати певачи. Пре званичког отварања манифестације Златар је добио нове садржаје, у рад је пуштен зип лајн а отворене су и нове пешачке стазе.

Окосницу “Златарфеста”, догађаја туристичког карактера чине „Златарска регата“, „Златне руке Златара“ и „Најбоља златарска чорба“. Културни сегмент “Златарфеста” обележиће Сабор певања из вика, смотра фолклора, на којој ће учествовати преко 300 фолклораца из Ужица, Сјенице, Бајине Баште, Ивањице и града домаћина, изложба ликовних радова “Златарске палете” и позоришна представа “Шашави блуз”. Током “Златарфеста” ни љубитељи спорта неће остати ускраћени. Меморијални турнири у малом фудбалу и кошарци, куп Златара у обарању руке, игре на води и у песку, само су неки од бројних спортских садржаја који ће се током манифестације одржавати на различитим локацијама и борилиштима у самом граду и ван њега.

Први човек општине Радосав Васиљевић отварајући манифестацију је навео да је Златар недавно прославио значајан јубилеј 90. година организованог бављења туризмом. Он је потсетио на бројне инвестиције које су реализоване на овој планини у циљу привлачења нових гостију.

Председник општине Радосав Васиљевић испробао нови зип лајн

„Свесни смо лепоте коју нам је природа даровала, дужни смо да је представимо као целовиту туристичку понуду и да за сваког потенцијалног туристу имамо слуха. Богаћење туристичких садржаја је приоритет за општину”, казао је између осталог Васиљевић.

Директор Туристичке организације Златар, Бранко Пуцаревић, изразио је наду да ће предстојећи дани дружења и забаве привући велики број гостију и анимирати локално становништво.

„Са прилично скромним буџетом од око 3,5 милиона динара, уговорили смо квалитетне и разноврсне културно-забавне програме, што нам улива наду да ћемо надмашити ниво прошлогодишњег, односно, свих претходних фестивала”, очекује Пуцаревић .

У току најзначајније манифестација општине Нова Варош, “Златарфеста”, Златар је добио нове садржаје, намењене пре свега туристима који су на овој планини све бројнији. У рад је пуштен зип лајн а отворене су и нове пешачке стазе.

Пресецање врпце на новој пешачкој стази

Са председником општине Радосавом Васиљевићем, врпцу је испред Министарства трговине, туризма и телекомуникација пресекао државни секретар Мирослав Кнежевић, који је нагласио да је улагање у инфраструктуру најсигурнији пут за развој туризма и увећање броја туриста те да ће надлежно министарство наставити да улаже у Златар, једну од седам најзначајнијих планинских туристичких дестинација у Србији.

Вредност овог пројекта за који је реализован преко ТО Регија Западна Србија је 5 милиона динара од чега је половину финансирало Министарство трговине, туризма и телекомуникација а половину локална самоуправа.

Зип лајн на Златару дуг је 930 метара од чега је одлазна путања дуга 610 а повратна 320 метара. Висинска разлика износи 120 метара.

Поред овог пројекта у пешачке стазе уложено је 3 милона динара а у плану су и нови који ће унапредити туристички развој Златара као што је стадион за висинске припреме у који ће бити уложено 30 милиона динара, дечје игралиште вредности 3 милоина.

ГЗС / ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.338.102 посета
Тренутно на сајту: 425 посетилац(a)