Прибој домаћин делегацији братске општине са КиМ 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Прибој домаћин делегацији братске општине са КиМ
Trenutno na sajtu: 315       |       Podeli:
31.10.2019 | 0 коментар(а)



Прибој - Прибој је у среду 30. октобра, угостио делегацију братске општине Вучитрн са Косова и Метохије, чије седиште је у Прилужју,

највећој српској енклави на централном Косову где у тоталном окружњњу живи око 2.500 Срба, који упркос свим потешкоћама и сталном страху за своју имовину и безбедност, не желе да напусте прадедовска огњишта и гробове својих предака.

Повеља о братимљењу потписна је овог лета, тачније 19. августа на празник Преображења Господњег у Прилужју у порти истоименог храма на дан општинске и славе села.

Општина Прибој већ две године помаже житеље Прилужја на разне начине, а у тој подршци у фокусу су пре свега млади, углавном школарци, који су и реална будћност ове српске енекалве и којих се на срећу рађа све више јер је просек троје деце по брачном пару, и што је најбитније да остају да живе у Прулужју и тако не гасе своје породична огњишта.

Ово је прва и узвратна псопета делгације Прилужја Прибоју, јер је делегација града на Лиму већ неколико пута боравила у овој српској енкалви, не само као политичка већ и привредна делегација.

Делгацију са Косова и Метохије, чинили су чланови Привременог органа, директори јавних предузећа и установа, дома здравља, Центра за социјални рад, школа, вртића и представници младих.

Они ће током дводневне посете Прибоју обићи манастир Св. Никола и Прибојску Бању, Завичани музеј, рибарско насеље и друге природне лепоте и културно историјске знаменитости града на Лиму.

На пригодном коктелу, у хотелу „Лим”, срдачну добродошлицу побратимима пожелео је Саша Василић, заменик председника општине Прибој који је изразио задовољство што се поново среће са браћом са Косова и Метохије.

У име делегације Прилужја на добродошлици захвалио се Аца Мишић, председник Привременог органа општине Вучитрн са седиштем у Прилужју и посебно се захвалио Прибоју и челницима Општине на досадашњој подршци и помоћи грађанима Прилужја, поготову младим нараштајима.

„Ви сте нам свјом подршком дали снаге да истрајемо у овим заиста тешким временима и опстанемо на вековним огњиштима”, рекао је Мишић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.378.524 посета
Тренутно на сајту: 316 посетилац(a)