После митинга расте рејтинг Вучића, пада СзС 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
После митинга расте рејтинг Вучића, пада СзС
Trenutno na sajtu: 357       |       Podeli:
22.04.2019 | 0 коментар(а)



Директор сектора за истраживање јавног мњења ИПСОС-а Марко Уљаревић каже да је, после скупа "Будућност Србије" у Београду,

рејтинг Александра Вучића порастао за шест одсто, а да су протести опозиције довели до пада рејтинга Савеза за Србију.
Уљаревић је рекао да је анкета рађена већ у суботу, непосредно после митинга "Будућност Србије", на узорку од 1.000 грађана старих 18 година и да је у поређењу са анкетом која је урађена почетком априла рејтинг председника Вучића порастао за шест одсто и тај рејтинг прати и СНС.
"Рејтинг СНС је у односу на истраживање које смо радили почетком априла порасла са 53,9 на 57,4. Њихов рејтинг је прилично стабилан и готово читаву половину 2018. године креће се око 55 одсто", рекао је Уљаревић за ТВ Прва.

Упитан шта је утицало на скок рејтинга СНС и председника Вучића он је рекао да тензије у друштву мотивишу и једну и другу страну и да су протести опозиције утицали на мотивацију бирача СНС да се определе да гласају.

"Понашање бирачког тела у овом тренутку изгледа као предизборно понашање, као да смо надомак изборима. Та посебна реторика председника и кампања "Будућност Србије" утиче на мотивацију бирача СНС", појаснио је он.

Упитан како су протести опозиције утицали на њихов рејтинг, он је рекао да је рејтинг СзС растао прошле године и ишао до 15 одсто, али да је почетком ове године кренуо да пада и да је сада на 10 до 12 одсто.

Као разлог наводи радикализацију протеста, али да је и Покрет слободних грађана добио новог председника Сергеја Трифуновића који је стартовао са осам одсто подршке грађана.

"Ти гласови су као систем спојених судова, ако расте рејтинг једнима, другима пада и обрнуто. Увек се људи у том блоку туку за исти колач бираче. Он је кренуо са осам одсто, сада је на пет, шест одсто", појаснио је он.

Упитан за странку Драгана Ђиласа, Уљаревић је појаснио да су на ивици цензуса, као и радикали, да су Двери на три до четири одсто, ДС је на три одсто, Народна странка Вука Јеремића на два одсто.

На питање да ли ће избори бити у јуну или на пролеће, он је рекао да бројке нису најважнији фактор за расписивање избора већ ситуација у друштву и прилика да се нешто промени или да се верификује нека одлука и добије подршка грађана за неку идеју или политику.

"Ићи на изборе вреди ако треба да решите важан државни проблем, ако се дешава нешто везано за Косово, ако имамо нову прилику да се постигне неки договор па да се договор верификује на изборима, да се грађани изјасне, онда би то био разлог да се иде на изборе", закључио је он.

ГЗС/Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.460.482 посета
Тренутно на сајту: 358 посетилац(a)