Вања Удовичић : Промоција и развој школског спорта биће наш приоритет 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Вања Удовичић : Промоција и развој школског спорта биће наш приоритет
Trenutno na sajtu: 618       |       Podeli:
12.06.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Министар спорта и омладине Вања Удовичић са својим сарадницима данас је посетио Чачак.
Фото: ГЗС

Том приликом обишао је ОШ " Вук Караџић"као и завршне радове на реконструкцији атлетске стсазе, спортске терене СЦ "Младост" и завршне радове на реконструкцији Градске плаже.

Министар Удовичић изразио је велико задовољство што је имао прилику да упозна све оно што је град Чачак урадио у претходне четири године, и што је највећи део обећаних пројеката завршен.

„Данас можемо да се подичимо једним комплексом као што је спортско-рекреативни центар "Младост", као један од најлепших центара у Србији , али и ван граница наше земље.То је место које током лета посећује прко шест хиљада људи и зато мора да буде уређено по највишим стандардима. Када прођете све ове терене и видите како изгледају данас, а какви су били пре пар година, јасно вам је да је резултат на семафору, који смо најављивали, у нашу корист", сликовито је описао своје утиске министар Удовичић. Изразио је захваланост градоначелнику Чачка који је ове године дуплирао буџет за развој омладине и спорта и тиме показао да на прво место ставља младе и спорт. Удовичић и његови сарадници , државни секретари Перуничић и Станић упознали су начин функционисања локалних клубова, пре свега Карате Клуба "Борац" кјои ове гопдине просалавњаа пола века постојања.Посебно задовљство учиниле су му легенде гарда Чачка, попут Радмила Мишовића,кога је данас министар Удовичић упознао.

„Оно што са поносом могу да истакнем јесу наши шампиони у школском спорту, кошаркаши ОШ "Вук Караџић"који ће представљати Чачак и Србију на светском првенству у Задру, које ће вероватно бити одржано у октобру месецу.Поносан сам што смо премашили очекивања масовности деце у шкослком спорту, па са 75 000 у систему шкослког спорта пре 5 година, данас је преко 170 000 деце и на тај начин желим да промовишемо и развијамо шкосли кспорт и пружамо боље услове за све наше школарце који с е баве рекреативним школским и професионачлним спотром", закључио је Удовичић.

Представници локалне самоуправе нагласили бсу да поред многих садржаја у култури и образовању, труде се да деци прешколског и школског узраста омогуће и пруже све услове за бављењем спортом, кроз разне пројекте ресорног министарства.
"Популарне теретане на отвореном, кошаркашки и одбојкашки терени, атлетсака стаза и реконструкција градске плаже само су неке од наших инвестиција. Желимо у будућности још више да инвестирамо у спортску инфраструктуру, што је предуслов за базични , али и професионални спорт. Желимо да реконструшемо и халу КК "Борац" и да изградимо и затворени базен, што Чачак и Чачни заслужују. Имамо потребу да развијамо спот на сеоском подручју и то чинмимо изградњом фискултурних сала у основним школама у Бресници, Доњој Трепчи и Трвнави",реkао је градионачелник Тодоровић.Он је додао да и даље очекује подршку Владе Републике Србије и ресопрног мионистарства, како би и омладина и школска деца и професионални спортистги имали много бољи садржај.
ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vana Udovicic sportski centar mladost

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.162.563 посета
Тренутно на сајту: 619 посетилац(a)