Драгачевски пољопривредници немају штете на усевима: У Општини Лучани за три дана испаљено 136 ракета 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Драгачевски пољопривредници немају штете на усевима: У Општини Лучани за три дана испаљено 136 ракета
Trenutno na sajtu: 881       |       Podeli:
28.06.2021 | 0 коментар(а)



Лучани - Општински штаб за ванредне ситуације општине Лучани саопштио је да је на територији општине,

за протекла три дана испаљено 136 противградних ракета, чиме је општина Лучани поштеђена штете од града.

У последња три дана су се над територијом читаве Западне Србије, тако и над територијом општине Лучани, надвили градоносни облаци праћени олујним ветром и крупном кишом и захваљујући правовременој реакцији противградних стрелаца, није било штете над драгачевским пољопривредним усевима. У четвртак, 24. јуна, са седам противградних станица је испаљено 42 ракете, у петак, 25. јуна са 12 станица испаљено је 46 противградних ракета а 26. јуна, са осам станица испаљено 48 ракета. Испаљивањем ракета разбијени су градоносни облаци, тако да је на подручју општине Лучани пала велика количина кише, која је само у уском појасу Месне заједнице Луковићи праћена ситним градом, наводи Општински штаб за ванредне ситуације.

Председник општине Лучани, Миливоје Доловић, наводи да највећи лучански колектив предузеће „Милан Благојевић – Наменска“, последњих пет година, континуирано обезбеђује и поклања противградне ракете општини Лучани.

„Велику захвалност упућујем генералном директору предузећа „Милан Благојевић – Наменска“ господину Радошу Миловановићу, чије предузеће сваке године донира по 200 противградних ракета и на тај начин успевамо да заједнички заштитимо усеве који су веома битни за наше пољопривредне произвођаче. Такође, претходних година смо значајнија средства уложили у опремање 16 противградних станица као и поспешили активности противградних стрелаца, што нам се само у овом тренутку исплатило, јер захваљујући брзој, стручној и ефикасној реакцији наших стрелаца, успели смо да онеспособимо градоносне облаке који су могли нанети огромну штету нашим пољопривредним произвођачима. Противградна сезона је тек на почетку али се надамо да ћемо и надаље бити успешни у очувању усева од могућих временских непогода“, рекао је Миливоје Доловић, командант општинског Штаба за ванредне ситуације.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.036.576 посета
Тренутно на сајту: 881 посетилац(a)