Драгачевски пољопривредници немају штете на усевима: У Општини Лучани за три дана испаљено 136 ракета 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Драгачевски пољопривредници немају штете на усевима: У Општини Лучани за три дана испаљено 136 ракета
Trenutno na sajtu: 461       |       Podeli:
28.06.2021 | 0 коментар(а)



Лучани - Општински штаб за ванредне ситуације општине Лучани саопштио је да је на територији општине,

за протекла три дана испаљено 136 противградних ракета, чиме је општина Лучани поштеђена штете од града.

У последња три дана су се над територијом читаве Западне Србије, тако и над територијом општине Лучани, надвили градоносни облаци праћени олујним ветром и крупном кишом и захваљујући правовременој реакцији противградних стрелаца, није било штете над драгачевским пољопривредним усевима. У четвртак, 24. јуна, са седам противградних станица је испаљено 42 ракете, у петак, 25. јуна са 12 станица испаљено је 46 противградних ракета а 26. јуна, са осам станица испаљено 48 ракета. Испаљивањем ракета разбијени су градоносни облаци, тако да је на подручју општине Лучани пала велика количина кише, која је само у уском појасу Месне заједнице Луковићи праћена ситним градом, наводи Општински штаб за ванредне ситуације.

Председник општине Лучани, Миливоје Доловић, наводи да највећи лучански колектив предузеће „Милан Благојевић – Наменска“, последњих пет година, континуирано обезбеђује и поклања противградне ракете општини Лучани.

„Велику захвалност упућујем генералном директору предузећа „Милан Благојевић – Наменска“ господину Радошу Миловановићу, чије предузеће сваке године донира по 200 противградних ракета и на тај начин успевамо да заједнички заштитимо усеве који су веома битни за наше пољопривредне произвођаче. Такође, претходних година смо значајнија средства уложили у опремање 16 противградних станица као и поспешили активности противградних стрелаца, што нам се само у овом тренутку исплатило, јер захваљујући брзој, стручној и ефикасној реакцији наших стрелаца, успели смо да онеспособимо градоносне облаке који су могли нанети огромну штету нашим пољопривредним произвођачима. Противградна сезона је тек на почетку али се надамо да ћемо и надаље бити успешни у очувању усева од могућих временских непогода“, рекао је Миливоје Доловић, командант општинског Штаба за ванредне ситуације.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.287.339 посета
Тренутно на сајту: 462 посетилац(a)