СзС Чачак: Нема повратка у локални парламент, бојкот избора на свим нивоима 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
СзС Чачак: Нема повратка у локални парламент, бојкот избора на свим нивоима
Trenutno na sajtu: 545       |       Podeli:
28.01.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Савез за Србију у Чачку, који чине Српски покрет Двери, Демократска странка, Народна
Савез за Србију Чачак, фото: ГЗС

странка, Странка слободе и правде, Привредна иницијатива, Удружења Македонаца потврђује своју одлуку да нема услова за повратак у градски парламент који је изгубио сваки демократски кредибилитет, јер како су навели на данашњој конференцији за медије, “скупштина града није више место на коме се одлучује о темама које су битне за град Чачак”.

У Савезу за Србију су мишљења да су на овај начин уз грађане, који су незадовољни због тешког материјалног статуса, урушавања институција, срамног понашања и говора мржње неких политичких функционера и бројних афера које су оставили овом граду.

Представници Савез за Србију Чачак данас су потврдили да неће учествовати на локалним изборима у Чачку на пролеће ове године јер како тврде не избори и не постоје.

Повереница Демократске странке у Чачку Мирјана Миленковић Таловић позвала је сва удружења да подрже бојкот избора.

„Отворени смо за разговоре са свима онима који мисле да је ово прави пут за достизање неких слободних избора у будућности, такође планирамо да, уколико прихвате, позовемо на разговоре и представнике група грађана”, казала је Миленковић Таловић.

Повереница ДС у Чачаку Мирјана Миленковић Таловић, фото: ГЗС

Др Милан Рогановић из Двери тврди да ће актуелна власт учинити све да формира читав низ политичких партија, организација, удружења, група грађана које ће се наводно пријавити за учешће на изборима.

Они ће покушати да на тај начин прикажу да је у Републици све нормално, да демократија цвета, да тамо нека опозиција излази на изборе, што је још једна замка. На то не пристајемо. Легитимно право сваке организације је да сама одлучи да ли ће изаћи на изборе или не. Ми као Савез, позивамо на бојкот организације и грађане да размисле још једном да ли је исправно и нормално изаћи на изборе. Ако смо истомишљеници, немамо шта да тражимо на овим изборима,” рекао је др Рогановић.

Др Милан Рогановић - Двери, фото: ГЗС

Испред Народне странке обратио се Сретен Белошевић који је казао да су “избори у Лучанима јасно показали на шта је режим спреман да би постигао резултате”.

Власт је немогуће победити у таквим условима”, закључио је Белошевић.

Драган Брајовић из ССП истиче да опозиција и Савез за Србију у овом тренутку нису у борби само да преузму власт, већ желе да изграде систем који ће омогућити фер, демократске изборе и који ће донети нову и бољу Србију.

Драган Брајовић -  ССП, Фото: ГЗС

“Да би вратили то достојанство, предлажем да се слике председника Вучића и Томе Николића које се налазе на нашем градском шеталишту, скину са фасаде и да то буде порука да ниједан будући функционер на локалном нивоу не уради то исто, и да се наши гости који долазе у град и гледају те слике не враћају у нека времена која уопште не личе на демократију”, рекао је Брајовић.

Представници СзС поручили су грађанима Чачка да је за 1. фебруар у Комбанк дворани заказана конвенција тог савеза.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak szs bojkot izbori lokalni parlament

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.950.083 посета
Тренутно на сајту: 545 посетилац(a)