Појачана контрола коришћења појасева 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Појачана контрола коришћења појасева
Trenutno na sajtu: 492       |       Podeli:
13.03.2017 | 0 коментар(а)



Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова спровешће данас појачану контролу учесника у саобраћају,

у оквиру акције појачане контроле коришћења сигурносних појасева на свим европским путевима.

Акција ће бити спроведена у 31 европској држави (28 држава чланица ЕУ, Швајцарска, Норвешка и Србија), које сарађују у оквиру међународне организације ТИСПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе).

Током трајања акције, саобраћајна полиција ће истовремено усмерити активности и на откривање прекршаја непрописног коришћења телефона од стране возача у току вожње.

У акцији ће учествовати максималан број путничких возила, односно мотоцикала без спољних обележја полиције - пресретача, наводи се у саопштењу МУП.

Такође, биће ангажовани полицијски службеници који ће, у грађанском оделу, уочавати прекршаје возача и путника и информације о возилима, у којима су уочени прекршаји, преносити патролама које ће заустављати возила и предузимати законом прописане мере.

Напомињемо да коришћење сигурносних појасева на свим седиштима значајно смањује ризик од страдања у саобраћајним незгодама.

У току 2016. године, у путничким возилима је погинуло 183 возача и 98 путника, док је повређено 6.890 возача и 5.699.

Од укупног броја настрадалих путника, 55 одсто је страдало на предњем, а 45 одсто на задњем седишту.

Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.447.221 посета
Тренутно на сајту: 492 посетилац(a)