Утврђен просторни план за Моравски коридор 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Утврђен просторни план за Моравски коридор
Trenutno na sajtu: 592       |       Podeli:
09.02.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - Влада Републике Србије утврдила је уредбом просторни план за изградњу Моравског коридора, ауто-пута Е-761, деоница Појате-Прељина,

објављено је у Службеном гласнику.

У овом плану детаљно се наводи  коришћење, уређење и заштита земљишта овог коридора на деловима територија Крушевца, Краљева и Чачка и општина Варварин, Врњачка Бања,  Трстеник и Ћићевац.

Описује се траса будућег ауто-пута, чија изградња је почела у децембру прошле године у месту Јасика у близини Крушевца те се, између осталог, код петље ,,Прељина“ предвиђа изградња објекта за потребе хитне помоћи  и ватрогасне јединице, како би се одатле, у случају потребе, могло најбрже реаговати како на Коридору 11 тако и на ауто-путу Појате-Прељина, ,,Овај центар би могао да садржи и хелиодром“, наводи се у документу.

Аутопутем  биће повезана  сва три округа: Расински, Рашки и Моравички, односно више од пола милиона људи који живе у Централној Србији.

Такође, у анализи се даје преглед стања на терену у вези животне средине у зони Западне Мораве и наводе ограничења у погледу квалитета животне средине те се каже да постоје периодичне поплаве и бујице, нерегулисано питање одвођења отпадних вода, велики број нехигијенских сметлишта...

На траси будућег коридора биће изграђене бројне телекомуникационе станице, паркиралишта и одмаралишта, маркети, регулације тока и притока Западне Мораве, изграђени мостови и други пратећи објекти.

ГЗС/Миланко Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.407.171 посета
Тренутно на сајту: 593 посетилац(a)