Креативно едукативне радионице за најмлађе у Тополи 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Креативно едукативне радионице за најмлађе у Тополи
Trenutno na sajtu: 515       |       Podeli:
01.10.2020 | 0 коментар(а)



Топола – Влада Изљамовић из Тополе већ десет година осмишља и организује креативно едукативне радионице за предшколце и ученике трећег и четвртог разреда са

територије општине Топола. Према његовим речима, из године у годину, интересовање је све веће па се овакве радионице организују по три пута годишње.

„Обично имамо пролећне, јесење и новогодишње радионице, у којима учествује око 150 малишана. Ових дана организовали смо радионице које су посвећене животној средини и рециклажи кроз различите сегменте. Деца су веома радознала, присутна је позитивна енергија, имају доста питања о води, земљишту, загађењу, причамо о различитим примерима из свакодневног живота. Учимо их како се чува средина у којој живимо, шта је добро а  шта лоше. Директорка библиотеке у Тополи нам је изашла у сусрет па користимо једну просторију у библиотеци где се окупимо и дружимо“, рекао је за ТопПрес Влада Изљамовић, инжењер заштите животне и радне средине, идејни творац и организатор радионица у Тополи и нагласио да сва деца која посећују ове радионице имају од библиотеке поклон бесплатно чланство у библиотеци „Радоје Домановић“ у Тополи.

Позитивна енергија и тимски рад на радионицама, фото: ТопПрес

Он објашњава да су на радионицама деци доступне пластичне флаше, чаше, лепак, папир, како би кроз игру ови малишани направили нешто што могу искористити у свакодневном животу.

„Идеја нам је да науче нешто ново кроз игру, да направе себи неку играчку, или нешто корисно нпр. држач за оловке, обележивач за књигу, табуре за седење, наруквицу од сламчица. Деци је то увек занимљиво, у њима пробуди машту и  креативност.  Све што заједнички осмислимо и направимо  у њима буди свест да није све за бацање већ да се кроз игру може  искористи. Сматрам да им је злата вредно јер у школи све науче али тај креативни моменат је сведен на минимум“, каже Изљамовић.На креативно едукативним радионицама, Влада често одради експерименте, кроз које деци на практичном примеру објасни у чему је разлика између домаћег и индустријског производа. Зашто је најздравија мамина и бакина кухиња, како на једноставан начин уз помоћ соде бикарбоне могу утврдити да ли у соку има довољно воћа или не.

Експерименти су увек деци занимљиви, фото: ТопПрес

„Уколико епидемиолошка ситуација буде дозволила до краја октобра са предшколцима планирамо да одрадимо  јесење мотиве и упознавање са библиотеком. Пошто већ имамо традицију одржавања, у будућности ја и моја сарадница Гоца која ми помаже на радионицама  желимо да се мало вратимо у нека ранија времена, па да деци покажемо шта се прави од глине, како се тке, везе“, истиче Влада.

Предмети направљени од пластике и папира, фото: ТопПрес

Учитељица Слађана Делић из ОШ „Карађорђе“ наглашава да је овакав вид рада са децом веома користан.

„Четврти разред има предмет чувари природе, тако да су већ упознати са овом тематиком. Ипак, кроз ове радионице  они испољавају креативност и стварају нешто ново“, каже учитељица Слађана.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


radionice topola deca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.490.407 посета
Тренутно на сајту: 515 посетилац(a)