После 10 дана борбе коначно проходан пут на Голији: Формиран снежни тунел висине од неколико метара 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
После 10 дана борбе коначно проходан пут на Голији: Формиран снежни тунел висине од неколико метара
Trenutno na sajtu: 379       |       Podeli:
29.03.2021 | 0 коментар(а)



Ивањица – Након више од десет дана, тешка машинерија успела је да прочисти и пробије државни пут на Голији, Преко Брдо – Одвраћеница,
После 10 дана борбе коначно проходан пут на Голији, Фото: РИНА

који је био потпуно завејан након последњих обилних снежних падавина у марту, преноси РИНА.

У борбу са огромним сметовима упустила су се четири возача из ЈП „Путеви Ивањица“, а на терену су биле ангажоване четири тешке машине за чишћење и разгртање снега.

„Практично, формирали смо снежни тунел, намети са стране су висине и по неколико метара, али је пут сада проходан. Ипак, апелујемо на све возаче да у овај крај не крећу без зимске опреме, терен је такав да врло брзо ова деоница може поново бити завејана“, рекао је за РИНУ Витомир Арсовић из ЈП „Путеви Србије“.

Мештани који живе у селу Преко Брдо коначно могу да оду до центра општине Ивањица, али кажу да су навикли на овакве временске прилике и кад им време није.

„Од Митровдана до Ђурђевдана овде је снег до кука. Мислим да снег на Голији није пао само у августу месецу. Потпуно смо се навикли на ове сурове зимске услове. Увек направимо залихе хране и за нас и за стоку, ко је има. Тако су живели наши стари, па и ми“, рекао је мештанин.

С обзиром на количине снега на Голији, пролеће у овај крај неће стићи још неколико месеци. Путари се надају лепом времену и да ће борба са снежним наметима у априлу ипак изостати.

 

 

 

ГЗС / РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GOLIJA PROHODAN PUT IVANJICA VITOMIR ARSOVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.503.742 посета
Тренутно на сајту: 380 посетилац(a)