Вучић у Новом Саду о опозицији: Не треба да их хапсимо већ да их укључимо у воз модернизације 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вучић у Новом Саду о опозицији: Не треба да их хапсимо већ да их укључимо у воз модернизације
Trenutno na sajtu: 435       |       Podeli:
11.04.2019 | 0 коментар(а)



У Новом Саду на Тргу Слободе одржан је скуп у оквиру кампање председника Србије Александра Вучића "Будућност Србије".
Александар Вучић, фото: ГЗС

Обраћајући се грађанима Вучић је најавио да ће у тај град доћи две нове компаније чија је вредност по 50 милиона евра."Ја вам данас доносим два мала поклона у Нови Сад", рекао је Вучић додајући да ће једна од компанија запослити 400 људи док ће друга бити из прехрамбене индустрије.

"Видећете једног од најмоћнијих светских произвођача чоколаде у Новом Саду", поручио је Вучић.

Он се са скупа обратио и међународној заједници поручивши да не наставља “са притиском на Србију јер неће одустати од става да за наставак разговора за Приштином прво треба укинути таксе”.

Говорећи о политичким противницима, он је рекао да га "мрзе и да би желели да насиљем дођу на власт" и "уведу принцип да није важно како се гласа већ колико се буке прави".

На добациваје из публике "хапси банду", како је сам навео објашњавајући онима који нису чули шта се виче, Вучић је узвратио да не мисли да треба да се хапсе.

"Треба да им објаснимо како да и они уђу у воз модернизације Србије", рекао је Вучић.

Поновио је тезу да неће разговарати са представницима дела опозиције додајући ипак да је обавеза “свих других у парламенту Србије да разговарају са онима који су посланици”.

“Важно је да разговарамо, важно је да постоји та врста дијалога, али то мора да буде дијалог, а не насиље, разговор, а не уцене", рекао је Вучић.У центру Новог Сада окупио се велики број грађана, а њима су се поред председника, за разлику од претходних сличних скупова, обратили и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник владе Војводине Игор Мировић, председник скупштине Војводине Иштван Пастор и лидер социјалиста и министар спољних послова Ивица Дачић.

Пастор рекао је на скупу да је постигнут стандард и да га сада треба неговати и чувати и најавио нова улагања.

Дачић је рекао да су Србија и, пре свега председник Србије Александар Вучић, изложени великим притисцима да се одрекну националних и државних интереса, да "признају независно Косово и уведу санкције пријатељским земљама".

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је рекао да је актуелна власт пре седам година из Новог Сада кренула да мења Србију додајући да оно што је обећано то је и урађено.

Како је навео, у Новом Саду и Војводини су у протеклом периоду урађени нови мостови, школе, обданишта,путеви и булевари, културни центри, изграђена је нова зграда РТВ и научно-технолошки парк, али и отворене нове фабрике и индустријске зоне, нова радна места.

Окупљенима је пре скупа свирао „Гарави сокак“, а грађани су носили заставе Србије и транспаренте на којима је писало “Србобран је уз Вучића” , “Александре Пригравица је уз тебе” , “Ацо Беочин те воли”, “Нови Сад уз Вучића”…Локални медији јавили су да је данас, иако без најаве, био забрањен улазак возила у ужи центар Новог Сада.

Подсетимо, вечерашњи скуп првобитно је био најављен за петак, 12. априла, али је померен за дан раније да се не би подударио са скупом “Један од пет милиона” који се већ месецима петком одржавају у Новом Саду.

ГЗС/ Извор: Бета, 021, Инсајдер




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


opozicija vucic novi sad

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.442.881 посета
Тренутно на сајту: 436 посетилац(a)