Удружене жене представиле пројекат заједно са ПКС 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Удружене жене представиле пројекат заједно са ПКС
Trenutno na sajtu: 452       |       Podeli:
19.02.2020 | 0 коментар(а)



Чачак- Привредна комора Србије (ПКС) и удружења пословних жена из Чачка, Крагујевца, Краљева, Ваљева, Ниша и Лесковца, уз


подршку Немачке развојне сарадње (ГИЗ), реализују пројекат “Постанимо јаче, знањем до успеха”. Удружење пословних жена “Надежда Петровић” Чачак је организовало Инфо дан, у сали Градског већа. У циљу већег економског оснаживања привредница, повећању њихове видљивости, ширењу њиховог пословног капацитета, као и могућностима за улазак у трговинске ланце великих компанија, ПКС у сарадњи са шест удружења пословних жена организоваће различите активности које ће се састојати из едукативних радионица и менторинга и Б2Б догађаја у Привредној комори Србије, најавила је Весна Баур, председница Удружења пословних жена “Надежда Петровић”, представљајући пројекат.
Наше Удружење је познато по томе да велику пажњу посвећује едукацији привредница и оних који то желе да постану. Овим пројектом такође проширујемо знања, и то из области које су, на основу попуњених упитника, биле најпотребније за пословање наших чланица. Оне су одабрале три теме за предстојеће радионице, а поред тога, у Привредној комори Србије имаћемо и састанке Б2Б и друге врсте сусрета привредница из региона. Радионице ће се одржавати у Чачку за све чланице које су се пријавиле на овај конкурс и, као и до сада, биће бесплатне – рекла је Весна Баур.

Имплементација активности у оквиру пројекта допринеће повећању одрживости компанија којима управљају жене, повећању броја запослености, али и повећање учешћа жена у укупном броју микро, малих и средњих предузећа.

– Пројекат ће бити реализован кроз две фазе. Прва фаза се састоји од Инфо дана у шест градова Србије, на којима ће бити представљен значај пројекта и очекивани резултати, а партнерска удружења пословних жена организоваће едукативне тренинге и менторинг за привреднице, на којима ће оне научити како успешније пословати, како се изборити са свакодневним изазовима и како се припремити за улазак у трговинске ланце великих компанија. Друга фаза пројекта, која ће бити реализована током априла у Београду, представљаће резултат едукације и прилику да се на Б2Б догађају у Привредној комори Србије жене директно умреже са представницима великих компанија. Определили смо се за трговинске ланце и велике копманије зато што смо на основу анализе, коју смо урадили пре почетка пројекта, установили да се највећи број жена, привредница и предузетница из ових шест градова, најчешће бави производњом прехрамбених производа, текстилном индустријом или сличном делатношћу – објаснила је Ива Вуксановић из Привредне коморе Србије.

Циљ пројекта је унапређење интерних капацитета женских предузећа, промовисање успешних привредница и тражење нових тржишта да пласирају своје производе и услуге, нагласила је Горана Танасковић, директорка Удружења пословних жена “Надежда Петровић” и додала:

– Чачак је препознатљив по женском предузетништву, а наше Удружење се радо одазива оваквим пројектима, нарочито када је реч о едукацијама, тренинзима, менторским услугама. Великодушно помажемо, не само нашим чланицама, већ и другим предузетницама, младим женама које тек покрећу сопствени посао. У овом пројекту учествује 12 наших чланица које себе могу да пронађу међу великим трговинским ланцима, односно које могу да пласирају своје производе, а уз то и да се додатно едукују.

Учесницима скупа, успех у реализацији пројекта и даљем раду, пожелела је и заменица градоначелника Милица Дачић, будући да Град Чачак велику подршку пружа и женском предузетништву.

 

ГЗС / Чачански глас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zene udruzenje cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.289.761 посета
Тренутно на сајту: 451 посетилац(a)