Воде нема ни за лек, мештани зову Вучића у помоћ 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Воде нема ни за лек, мештани зову Вучића у помоћ
Trenutno na sajtu: 588       |       Podeli:
15.02.2017 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Сеоска амбуланта, пошта, школа и четрдесетак домаћинстава у удаљеној пријепољској Месној заједници Јабука већ више од три месеца нема воду.



Сеоски водовод услед јаког мраза је заледио па тако ови домаћини свакодневно превале по неколико километара до првог извора како би обезбедили пијаћу воду за себе и стоку. У више наврата помоћ су кажу тражили од Месне заједнице и локалне самоуправе, али је она изостала.

Најтежа ситуација је у засеоку Петрићи где је 15 домаћинстава која су без воде остали још у октобру.

Седамдесетпетогодишњи Ратомир Петрић каже да му након ове зиме ни затвор у Пожаревцу не би тешко пао, обзиром на услове које има на овом селу.

"Имам три краве и десет оваца, немам чиме да их напојим. Топим снег и догоним воду трактором са четири километра удаљеног извора, и то ми је неки живот. Треба ли Вучића и Николића даа зовемо упомоћ да би се неко сетио да нам реши животни проблем", јада се времешни Ратомир.

Како би прехранио себе и своју седмочлану породицу Радоман Петрић у свом поседу има преко 50 оваца и јагњади, али оно што нема јесте вода без које нема каже нема живота на селу. Упркос томе што поседује базен за напајање стоке од 20 метара кубних и спреман је из свог џепа платити цистерну воде, из локлне самоуправе му је речено да она на његову адресу неће стићи све до првог марта односно док то временски услови не дозволе.

Издвојено одељење Основне школе Михаило Баковић на Јабуци броји 14 ученика. Како би обезбедили воду за потребу ових малишана домар Гојко Матовић свакодневноу балонима са извора доноси воду.

"Довијавамо се како знамо и умемо.Извориште је далеко одавде четири километра па у балонима доносимо воду за потребу ученика", збори домар у Основној школи Михаило Баковић.

Месна заједница је кажу немоћна, истичу да су помоћ тражили од локалне самоуправе али и да је она изостала. Члан Општинског већа Милан Гачевић не спори да проблема у водоснабдевању има, али истиче да упркос томе што они нису надлежни за овај водовод интензивно раде на решавању проблема и додаје да и мештани који живе на Јабуци интензивније морају да се укључе како би добили воду.

"Једном делу мештана Јабуке вода је дошла пре пар дана, најтежа ситуација је у два удаљена засеока где људи немају воду а имају велики број стоке. Трајно решење овог проблема јесте завршет изградње новог сеоског водовода започетог прошле године", рекао је Гачевић.

У комунално предузећу кажу да за сада ни Месна заједница нити локална самоуправа од њих није тражила да се вода цистернама испоручи мештанима Јабуке те да уколико до захтева дође они су спремни да исту испоруче под условом да она буде плаћена и да прилаз базену буде обезбеђен.

ПП медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.396.995 посета
Тренутно на сајту: 589 посетилац(a)