Васкршња честитка Јелисавети Суруџић 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Васкршња честитка Јелисавети Суруџић
Trenutno na sajtu: 524       |       Podeli:
27.04.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Наша суграђанка Јелисавета Јела Суруџић се пре 86 година својим доласком на свет, у родним Горачићима у Драгачеву,



уградила у једну прелепу ниску бесцених бисера. Она је своју љубав, несебичност и труд уградила у оно најлепше што има један народ: у децу. Од учитељовања у драгачевским школама, затим као добровољац у подголијској забити  до Чачка она је сву своју снагу и љубав даривала деци. А као руководиоц дечје установе „Радост“ у  Чачку направила је својеврсно чудо како сведочи Политика, од 3. августа давне 1981:

„У граду на Морави за име ове вредне и упорне жене поодавно се везују многи успеси постигнути у развоју дечје заштите. Данас у Чачку постоји десет вртића са близу 2.000 места и око 160 васпитачица, неговатељица и другог особља. На планини Јелици и код Улциња раде дечја одмаралишта... Немогуће је говорити о овом `чачанском чуду`, а не поменути непосредне и немерљиве заслуге Јеле Суруџић, великог прегаоца и осведоченог пријатеља најмлађих“.


Установа којом је Јела начелствовала од 1963. до 1988. године, за постигнуте резултате у организовању бриге о најмлађима, је крунисана готово свим признањима, која су, у то време, постојала у региону и Републици.


То је био разлог да ни њу нису, за сав тај  труд, мимоишла ни највиша јавна, друштвена признања, међу којима републичка „Седмојулска награда“, а затим и Награда Града Чачка „Први октобар“, „Орден рада са златним венцем“. Њене витрине красе и бројне захвалнице, похвале, плакете.
Тим признањима придружујемо и сећање на њену доброту и жртву. Из поштовања и захвалности што је себе уградила у темеље и будућност овога града, колектив ГЗС Јелисавети Јели Суруџић честита најрадоснији хришћански празник Васкрсења Христовог, желећи јој многолетствија како је то учинио и један наш суграђанин прошле године, на њен 85. рођендан, а што можете погледати у видеу испод.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


jela surudzic cestitka

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.414.414 посета
Тренутно на сајту: 525 посетилац(a)