Селаковић: Спирала лудила креће из Приштине 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Селаковић: Спирала лудила креће из Приштине
Trenutno na sajtu: 578       |       Podeli:
05.12.2018 | 0 коментар(а)



На састанцима са амбасадорима Народне републике Кине, Руске федерације и САД председник РС

и сви државни органи имају за циљ упознавање читаве светске јавности, а нарочито оних на важним местима о ситуацији на КиМ", рекао је генерални секретар председника Србије Никола Селаковић гостујући у Јутарњем програму Прве ТВ, а преноси агенција РИНА.

„Дешава се да неко на најнецивилизованији начин покушава да изврши притисак са једне стране на Србе са Косова и Метохије чинићи све што може да их уклони одатле и да их присили да оду ускраћујући им право на живот, на слободу кретања, право на одлучивање, како је рекао Марко Ђурић, које ће млеко да пију и чији хлеб ће да купе. Овим проблемом треба да се бавимо свакога дана, а од Срба са КиМ да живе у таквом окружењу и да се боре са тим. Ово је озбиљно организовани план. Замислите да су Албанци, који су последњи пут упали у северни део Косовске Митровице, убили Милана Радојчића, да ли би га након тога прогласили за убицу Оливера Ивановића. Има људи који су несрећни због тога што се Милан Радојчић појавио пред нашом полицијом и што је дао изјаву и тиме унесрећио и онемогућио спекулације оних који су то планирали. Подсећам вас, да је још 14 дана остало Рамушу Харадинају, како је рекао или прочитао да смени Александра Вучића. Видели смо у претходном периоду на шта су све спремни и шта су хтели све да раде почев од Милана Радојчића па можда и нечега у Београду. Људи који су спремни на тако нешто ко зна на шта су још”, казао је Селаковић, а преноси агенција РИНА.

Он је додао да се и Уједињеним нацијама мора указати на оно на шта председник говори на сваком месту, а то је колико је опасно оно што Приштина ради по стабилност у региону, по безбедност и све што најављују.

„Могу рећи да из мере у меру коју најављују и спроводе, да је то једна спирала лудила. То су смислили Албанци или они који их помажу, то не знам, али видимо да је то један увезан систем у коме се покушава да се дестабилише читав регион и да се створи оно што они зову "новом реалношћу". Срамота је изјава председника Владе Републике Албаније да је Србија кршила ЦЕФТУ, јер она никада и ни учему то није урадила. Прво су причали да је овакво понашање Приштине проузроковано оним исходом гласања у Интерполу сада се измишљају и пакују друге ствари”, каже Селаковић.

Он је скренуо пажњу да док се све то дешава на КиМ и у како је рекао, односу са Албанцима или онима који их подржавају, у Србији је неко ко би требало да буде крем овог друштва, председницу Народне скупштине Србије назвао „фуксом”.

„Када је она реаговала на то и рекла да је тај човек вероватно полудео када може тако да каже, онда се не напада он који је то рекао и који је тиме увредио све грађане Србије него она. То понашање битанги, олоша не знам како да назовем. Замислите да тако неко наступи према вашој мајци, супрузи, кћерци шта би сте рекли. Све је то наставак насиља према женама, од пребијање новинарки пред зградом Пинка до позива на линчовање и силовање председнице Владе, завртање руке председници Народне скупштине”, наводи Селаковић.

 

ГЗС / Регионална информативно новинска агенција (РИНА)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nikolaselakovic generalnisekretar predsednikars kosovo pristina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.183.863 посета
Тренутно на сајту: 579 посетилац(a)