Србија за корак ближа вакцини 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Србија за корак ближа вакцини
Trenutno na sajtu: 384       |       Podeli:
03.12.2020 | 0 коментар(а)



У Србији је коронавирус потврђен код још 7.919 особа. Преминулих је 52, а на респиратору 270 болесника.

Тестирано је више од 22.000 људи. Епидемиолози поново апелују да је неопходно да се сви придржавамо мера - носимо маску, одржавамо дистанцу и хигијену.
Редови испред ковид амбуланти се не смањују. Збогпогоршања епидемиолошке ситуације све више градова и општина уводи ванредну ситуацију, а такву одлуку јуче су донеле још три општине Апатин, Кула и Лебане.
Да се ситуација умири, требало би да помогну и нове противепидемијске, рестриктивније мере које ступају на снагу у петак. Много се очекује и од вакцине, а Србија је у последњих неколико дана прави велике кораке и у том смеру.

Компаније "Фајзер" и "Бионтек" предале су Агенцији за лекове и медицинска средства неопходну документацију за за регистрацију вакцине у нашој земљи.

Вакцина је добила дозволу за примену у Великој Британији, а Британаци би против коронавируса могли да отпочну вакцинацију већ од следеће недеље. Према последњим подацима, она има учинак од 95 одсто.

Директорка Одељења за здравство Европске инвестиционе банке Фелистијас Ридл рекла је да је "Фајзер-Бионтек" вакцина тестирана на 43.000 пацијената што је, према њеним сазнањима, међу првих десет најмасовнијих испитивања до сада.

Амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко рекао је да су у току преговори између надлежних институција Русије и Србије о испоруци руске вакцине "Спутњик 5" Србији, као и да у Србију ускоро стиже одређена количина тих вакцина за лабораторијску контролу.

Боцан-Харченко каже да се разматра и могућност да се "Спутњик 5" производи у Србији.

 

 

ГЗС / РТС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


srbija vakcina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.917.726 посета
Тренутно на сајту: 384 посетилац(a)