Влада донела уредбу о надзору радова на деоници Појате-Прељина 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Влада донела уредбу о надзору радова на деоници Појате-Прељина
Trenutno na sajtu: 357       |       Podeli:
04.08.2019 | 0 коментар(а)



Влада Србије донела је на последњој седници Уредбу о критеријумима и начину избора стратешког партнера и стручног

надзора над извођењем радова на реализацији пројекта изградње инфраструктурног коридора ауто-пута Е-761, деоница Појате-Прељина (Моравски коридор)

Овом Уредбом ближе се уређују критеријуми и нацин избора стратешког партнера и стручног надзора над изводењем радова на реализацији пројекта изградње инфраструктурног коридора на деоници Појате-Прељина.

Приликом избора стратешког партнера на пројектовању и изградњи Моравског коридора, као и приликом избора струцног надзора над изводењем радова не примењују се прописи којима се уредује поступак јавних набавки.

Уредба предвиђа да се стратешким партнером сматра и конзорцијум, као и свако повезано лице, односно лица стратешког партнера и/или било које привредно друштво или друштва које стратешки партнер и/или његово повезано лице или лица оснују за потребе реализације овог пројекта, у складу са одредбама закона којима се уредују привредна друштва.

Пословни критеријуми предвиђају између осталог изјаву послодавца о броју изградених километара ауто-путева у Југоистоцној Европи у последњих 15 година.

У слуцају да је подносилац пријаве конзорцијум (Consortium ili Joint Venture) искуство конзорцијума це се рацунати збирно.

Подносилац пријаве са највишом вредности (км) бице оцењен са 15 поена, остали це бити оцењени пропорционално у односу на највишу поднету вредност.

Избор стратешког партнера спроводи Радна група Владе јавним прикупљањем понуда за избор стратешког партнера.
Радна група Владе отвара пријаве, прегледа достављену документацију, бодује критеријуме и предлаже Влади да изврши избор стратешког партнера.

У слуцају да изабрани стратешки партнер не закљуци уговор о стратешком партнерству сматраце се да је одустао од пријаве и уцествовања у поступку.

Радна група по спроведеним преговорима са изабраним стратешким партнером доставља извештај Влади са предлогом да се уговор са изабраним стратешким партнером закљуци или да Влада донесе другу одлуку о даљем поступку у зависности од резултата преговора.

Влада, као финансијер, инвеститор и изабрани стратешки партнер закључују уговор о пројектовању, односно пружању услуга и извођењу радова на изградњи Моравског коридора.

Избор вршиоца струцног надзора над изводењем радова спровешце се по рестриктивној процедури у складу са најбољом европском праксом, наводи се у Уредби.

Рестриктивна процедура подразумева спроводење двостепеног поступка, а додела уговора се врши на основу критеријума најбољег односа квалитета и цене.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


put radovi pojate preljina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.482.462 посета
Тренутно на сајту: 358 посетилац(a)