Ученичка компанија из Пријепоља победила на регионалном такмичењу 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Ученичка компанија из Пријепоља победила на регионалном такмичењу
Trenutno na sajtu: 386       |       Podeli:
31.03.2017 | 0 коментар(а)



Пријепоље, Ариље, Гуча - Ученичка компанија „5 o’clock” из Економско-трговинске школе у Пријепољу освојила је прво место на Регионалном такмичењу ученичких компанија

југозападне и централне Србије одржаном у Крагујевцу у четвртак. Ови средњошколци се у оквиру своје компаније баве производњом и продајом различитих врста биљних чајева.

„Осим кад су болесни, млади људи углавном избегавају конзумирање чајева а ми желимо то да променимо. Зато смо на амбалажу чајева убацили различита питања из опште културе а одговори се налазе у унутрашњем делу кутије. На тај начин смо учинили испијање чајева забавним и едукативним”, кажу ученици из првопласиране ученичке компаније.

Друго место припало је компанији „RainDrop” коју чине ученици Средње школе „Свети Ахилије” у Ариљу који производе и продају системе за аутоматско наводњавање. Ученичка компанија „LegoBuzz” из Прве крагујевачке гимназије освојила је треће место са јединственим производом – рамом који сваку кошницу претвара у паметну кошницу која пчелара обеваштава о тренутном стању пчелиње заједнице. Поред ових компанија, на национално финале пласирале су се и компанија „HandEco” Средње школе „Драгачево” у Гучи која се представила специфичним саксијама од биоразградивог и органског материјала које хране биљку, као и „Sweet Gifts” коју чине ученици исте школе који се баве производњом и продајом украсних миришљавих свећа.

Заједно са победницима остала три регионална такмичења (Војводина, Београд и југоисточна Србија), ови ученици ће се у Београду у мају борити за титулу националног победника и представника Србије на европском такмичењу најбољих ученичких компанија које ће бити одржано у јулу ове године у Бриселу.

Ученичка компанија је један од најпознатијих програма Достигнућа младих који обезбеђује основно економско образовање за ученике средњих школа и спроводи се широм света. Програм траје преко целе школске године а Европска комисија га је означила као најбољи пример предузетничког образовања. Ученици који су „запослени” у овим компанијама током школске године стичу знања о тржишној економији и предузетништву кроз програме „Достигнућа младих” и своју компанију воде од оснивања до израде компанијског извештаја и затварања компаније. Програм Ученичка компанија део је пројекта „Година предузетништва” који спроводи Влада Републике Србије.

Такмичење је реализовала организација Достигнућа младих у Србији, уз сарадњу и финансијску подршку Министарства привреде, Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), компаније “TeleGroup” и тржног центра Крагујевац Плаза.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.126.969 посета
Тренутно на сајту: 385 посетилац(a)