Прва соларна клупа на Митровцу на Тари: Застаните да одморите и напуните батерије 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Прва соларна клупа на Митровцу на Тари: Застаните да одморите и напуните батерије
Trenutno na sajtu: 317       |       Podeli:
18.07.2019 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - У сарадњи удружења „Српско спортско срце" из Бајине Баште и Поште Србије, у јуну је на Митровцу на Тари,

на тргу поред Визиторског центра НП „Тара", постављена соларна клупа, чиме је један од најпосећенијих делова планине Таре добио вредну и корисну инсталацију која олакшава свакодневне активности бројних житеља и посетилаца овог познатог туристичког места.

„Ово је прва соларна клупа постављена у нашој општини.Захваљујући директорици Мири Петровић која је са својим сарадницима препознала вредност и потребу овог пројекта и директору НП Тара ми смо Бајину Башту уврстили у списак малобројних градова који користе обновљиве изворе енергије", изјавио је Михаило Јевтић из удружења .

Соларна клупа намењена је пуњењу мобилних уређаја преко УСБ кабла, а као извор енергије, преко соларних панела, користи сунчеву светлост. Основни циљ овог пројекта, је подстицај коришћења обновљивих извора енергије.

Мобилни уређаји могу се пунити током 24 часа, свих 365 у години, без обзира на временске услове, а у сваком тренутку могуће је истовремено пунити 2 уређаја. Сама инсталација је уклопљена у екстеријер на тргу и осветљена у току ноћи. Најближа пошта од клупе је удаљена око 50 метара, док су обавештења и путокази, уз асистенцију НП „Тара" постављени на свим приступним путевима и самој клупи.

„Пошта је присутна у свим местима у Србији. Тамо где су многи одустали од било каквог улагања и развијања бизниса, ми настављамо са повећањем доступности услуга, са повезивањем људи и развојем комуникација, пре свега ради унапређења квалитета живота грађана у заједници у којој привређујемо. Бајина Башта има срећу да је смештена у таквој природној лепоти између Дрине и планине Таре, а наша заједничка обавеза је да то заједничко добро чувамо и унапређујемо. Пројекат који промовише коришћење обновљивих извора енергије, уз сарадњу са Националним парком Тара, на прави начин показује пут за будући развој и очување природних ресурса, дајући креативна зелена решења са практичном применом и зато се и Пошта укључила у реализацију акције, на задовољство мештана и бројних туриста који посећују Тару”, изјавила је Мира Петровић, в.д. директора ЈП "Пошта Србије".

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.376.124 посета
Тренутно на сајту: 318 посетилац(a)