Дела Славка Савковића саткана од хуманости 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Дела Славка Савковића саткана од хуманости
Trenutno na sajtu: 320       |       Podeli:
18.03.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Четрдесетогодишњи Славко Савковић из Чачка одлучио је да на друштвеним мрежама понуди помоћ старијим суграђанима

који нису у могућности да сами иду у набавку хране и лекова. На овај потез, како каже, одлучио се чисто из моралних разлога и животних начела, која се у његовом случају ослањају на православну веру.

“ Ми као заједница, не треба да очекујемо да ће то неко други урадити, уместо нас, већ помоћ понудити и бити на располагању онима који су нас гајили и који заслужују да сада има ко да их погледа. Многи изнад 65 година су сами и изоловани у својим домовима , како би заштитили не само своје животе већ и животе свих нас. Морамо показати колективну свест и реаговати на време, јер закаснела помоћ никоме није потребна “, каже Славко Савковић за ГЗС.
Славко је иначе, добровољни давалац крви и више од 40 пута давао је драгоцену течност како би спасио људске животе. Поред крви, давалац је ткива и коштане сржи и Чачанима је познат као више пута  учесник Богојављенског пливања за часни крст .

Славко  Савковић је одавно положио испит хуманости, Фото: Приватна архива

“ Савест ми не дозвољава да будем равнодушан у оваквој ситуацији и желим да покренем и остале да ми се придруже. Када се сви будемо активирали, не речима, већ делима, уз Божију помоћ, изборићемо се и са вирусом короне”, додаје Славко.
Славко ради у специјалним јединицама полиције у Жандармерији , има необичан хоби у виду дубореза и израде икона, а од данас је  активан и за помоћ онима којима је она потребна у виду доставе намирница . Његов број телефона је 060-605-04-99.

 

 



ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


slavko slavkovic cacak humanost davalac krv srz bogojavljenje casni humani korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.480.776 посета
Тренутно на сајту: 321 посетилац(a)