Модернизација борбених-оклопних возила (БОВ-3) у командно-извиђачка возила 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Модернизација борбених-оклопних возила (БОВ-3) у командно-извиђачка возила
Trenutno na sajtu: 515       |       Podeli:
16.09.2020 | 0 коментар(а)



Командно-извиђачко возило (КИВ) је још једно сложено борбено средство настало као резултат домаћег знања и потенцијала, ангажовањем

Војнотехничког института као носиоца развоја и великог броја коопераната. Након успешне реализације и испитивања прототипова у Техничком опитном центру и усвајања КИВ у наоружање и војну опрему, током 2019. године започета је израда нулте серије. Носилац израде нулте серије је ФАП Прибој у сарадњи са више коопераната.


Фото: Министарство одбране РС

Усавршавањем борбених оклопних возила БОВ-3 добијене су четири варијанте командно-извиђачких возила (КИВ) - командно возило команданта пешадијског батаљона, командно-извиђачко возило команданта артиљеријског дивизиона, командно-извиђачко возило командира артиљеријске батерије и извиђачко возило командира извиђачког одељења.

Очекивани ефекти који се постижу реализацијом овог пројекта су: скраћење времена за прикупљање и пренос података, доношење и преношење одлука и извештаја и обезбеђење услова за ефикасно планирање и вођење операција; аутоматизација процеса управљања артиљеријском ватром, обезбеђење потребних капацитета, брзине и квалитета прикупљања, обраде, преноса и заштите информација; смањење и отклањање последица дејстава непријатеља, посебно његових средстава за електронска дејства.

Заједнички чинилац за све четири варијанте КИВ је основа возила БОВ М16, настала модернизацијом основе возила БОВ-3. Посаду чини шест лица, чији састав зависи од варијанте КИВ. Основа возила БОВ М16 одликује се високим степеном балистичке заштите, добијеном уградњом нове генерације модуларног оклопа.

На возилима су, такође, постављени и нови ходни делови повећане носивости са ојачаним вешањем. Платформа је опремљена подсистемом наоружања и то са даљински управљаном борбеном станицом ДУБС 7,62/40 мм, коју чине митраљез ПТК 7.62 мм и аутоматски бацач граната 40 мм.


 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MIISTARSTVO ODBRANE RS BOV

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.396.371 посета
Тренутно на сајту: 516 посетилац(a)